Over Welkom in de kerk

Welkom in de kerk ging in 2022 van start met een kerstcampagne. Daarmee ging een droom van initiatiefnemer Tim van Dijl in vervulling. In een rapportage van RTV Dordrecht doet Tim verslag. Al langere tijd liep hij rond met de vraag hoe in deze tijd van kerkverlating mensen de weg naar de kerk weer terug kunnen vinden. Helaas hebben veel mensen een negatieve associatie met de kerk. Voor Tim is dat juist het tegenovergestelde. Hij vindt in de kerk liefde, hoop, rust, aandacht, verdieping en Jezus en vroeg zichzelf af: “Waarom zou ik dat, wat voor mij zo waardevol is, alleen voor mijzelf houden?” Toen zijn aandacht werd getrokken door display reclamecampagnes van winkels en bedrijven, bracht hem dit op het idee om een campagne voor de kerk op te zetten. Omdat juist rondom Kerst meer Nederlanders openstaan voor kerk en geloof, werd de eerste campagne rondom Kerst 2022 gelanceerd.


Het initiatief ‘Welkom in de kerk’ initieert en coördineert sinds 2022 namens de kerken van Dordt campagnes met Pasen en Kerst met als doel om Dordtenaren (hernieuwd) welkom te heten in de kerk. De campagnes bestaan doorgaans uit lantarenpaal-displays, posters, flyers, advertenties, video’s en meer. Ook stimuleert het initiatief kerken en individuen om mensen persoonlijk uit te nodigen voor een dienst of viering.

Ben je benieuwd naar de laatste campagne? Ga naar de website kerkenvandordt.nl voor het promotiemateriaal en een overzicht van kerkdiensten.

Naast de tweejaarlijkse campagne, faciliteert het initiatief de zogenoemde Kerkproeverij. Het concept van de Kerkproeverij is eenvoudig: kerkgangers nodigen hun buren, familie, vrienden of kennissen uit om een keer mee te komen naar een kerkdienst of viering. Juist zo’n persoonlijke uitnodiging kan de drempel voor veel mensen enorm verlagen. Je hoeft immers niet in je eentje de stap (weer) te wagen.

Wil je zelf een kerkproeverij organiseren? Ga naar de pagina ‘doe ook mee’ en download het promotiemateriaal of neem contact met ons op

De kerk is voor mij een plek waar ik antwoorden kan vinden, zoeken, krijgen; waar er warmte en liefde is; aandacht op ieder moment van het leven

Aryanne Kolsters

Kernteam

Welkom in de kerk is een initiatief onder de paraplu van Missie Dordt in samenwerking met het Platform Dordtse Kerken en wordt gecoördineerd door de volgende kernteamleden:

  • Tim van Dijl – Initiatiefnemer
  • Andrew van der Ven – Kernteamlid
  • Jacqueline van de Bergh – Kernteamlid
  • Sietske van Hartingsveldt – Missionair coördinator