Onze missie

Iedereen is welkom in de kerk! Op het eiland van Dordrecht zijn er tientallen vestigingen; ieder met een eigen grootte, stijl, historie en samenstelling. Ook anno nú vinden stadsgenoten in de kerk hoop, rust, vreugde, vrede, verbinding, inspiratie, licht, leven en Jezus. Het initiatief ‘Welkom in de kerk’ wil mensen (hernieuwd) welkom heten in de kerk. Gemeenten, parochies en andere geloofsgemeenschappen op het eiland van Dordrecht zetten hun deuren wijd open voor nieuwkomers of mensen die in de afgelopen jaren de weg naar de kerk in meer of mindere mate zijn kwijtgeraakt. We hopen dat steeds meer Dordtenaren voor het eerst of opnieuw de weg naar een kerk weten te vinden. Graag maken wij jou op deze website wegwijs in het veelzijdige kerkelijke aanbod en nodigen we je van harte uit namens de kerken van Dordt.  

“We willen alle 120.000 Dordtenaren laten weten dat ze méér dan welkom zijn in de kerk en geen enkele drempel hoeven te ervaren om een dienst te bezoeken”

Initiatiefnemer Tim van Dijl

Hoe doen we dat?

De circa 120.000 inwoners van Dordrecht worden uitgenodigd om naar de kerk te komen. Dit gebeurt rondom Kerst en Pasen of een ander moment in het jaar door middel van persoonlijk uitnodigen en een ondersteunende campagne die duidelijk zichtbaar is in de stad. Dordtenaren krijgen zo van meerdere kanten een persoonlijke, warme en liefdevolle boodschap die hen verwelkomt in de kerken van Dordrecht. De campagne bestaat uit verschillende media-uitingen zoals reclameborden in heel Dordrecht, posters, uitnodigingskaarten en een video. Het campagnemateriaal verwijst naar de website kerkenvandordt.nl waar Dordtenaren meer informatie kunnen vinden over de kerkdiensten met/rondom Kerst en Pasen. Kerken en individuen kunnen meedoen door uitnodigingen voor de diensten te verspreiden, door zelf ergens een of meerdere posters  op te hangen of een eigen Kerkproeverij te organiseren.