Nieuwsberichten

Unieke kerstcampagne in de startblokken

Materiaal bestellen, kerk aanmelden en/of financieel bijdragen

Door een enthousiast team van de projectgroep ‘Welkom in de kerk’ is in de achterliggende maand gewerkt aan een nieuwe kerstcampagne. Het doel is om de circa 120.000 inwoners van Dordrecht (hernieuwd) welkom te heten in de kerk met of rondom Kerst.
Lees meer

Media-uitingen
De aansprekende interkerkelijke kerstcampagne start dit jaar al op 6 december met verschillende media-uitingen die Dordtenaren uitnodigen om een kerkdienst in Dordrecht bij te wonen. Langs de kant van de weg zijn A0-displays te vinden, waarop vier personen verwoorden wat de kerk voor hen betekent. Dezelfde personen geven in een aansprekende video antwoord op de vraag wat zij in de kerk vinden, namelijk: hoop, licht, verbinding en Jezus.

Deelname kerken
Onlangs is het projectplan van de kerstcampagne naar alle kerken van Dordt gestuurd. Binnenkort zal de projectgroep de kerken benaderen met de vraag om aan te sluiten bij dit initiatief. De overtuiging is dat als de kerken de handen ineen slaan, de zichtbaarheid toeneemt en meer mensen de weg naar een kerk weten te vinden. Klik hier voor het downloaden van het projectplan inclusief de link voor het aanmelden van jouw kerk of geloofsgemeenschap.

Posters en ansichtkaarten
Nieuw bij deze campagne is dat kerken, geloofsgemeenschappen en individuen gratis één of meerdere sets van de posters in A3-formaat kunnen bestellen om op te hangen in jouw omgeving, alsook de unieke ansichtkaarten in A6-formaat om uit te delen in jouw buurt. Op de achterzijde van de kaart is er ruimte voor een persoonlijke groet. Stuur een mail naar coordinator@missiedordt.nl voor het plaatsen van jouw bestelling (zolang de voorraad strekt).

4 eurocent per Dordtenaar
De kosten van de kerstcampagne zijn circa 4 eurocent per Dordtenaar. Voor de financiering van deze campagne zijn wij volledig afhankelijk van giften van kerken, bedrijven en particulieren. Wil jij dat Dordtenaren worden verwelkomt in de kerk? Draag dan bij door een gift over te maken naar IBAN: NL 18 RABO 0166 4614 t.n.v. stichting Missie Dordt o.v.v. ‘Welkom in de kerk’ Kerst 2023.

Meer info?
Wil je meer informatie over het initiatief ‘Welkom in de kerk’ en de kerstcampagne? Stuur een e-mail naar het projectteam via welkomindekerk@missiedordt.nl. Aan de website, die begin december online gaat, wordt momenteel nog gewerkt.