Nieuwsberichten

Week van gebed 2023: Doe goed, zoek recht! 

Coördineer jij de Week van gebed in Dordrecht?

Van 15 tot en met 22 januari vindt de Week van gebed voor de eenheid van christenen plaats. Samen met christenen over de hele wereld willen we ook in Dordrecht bidden voor de wereld, de stad en de wijk waarin we leven. Om deze week vorm te geven zijn we opzoek naar een coördinator.  
Lees meer

Thema: Doe goed, zoek recht.  

Het thema van de Week van Gebed 2023 is ‘doe goed, zoek recht’. De Bijbeltekst die centraal staat komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta de weduwen bij’. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. 

Voorbereiding door kerken uit Minnesota 

Het materiaal voor de Week van gebed voor eenheid 2023 is voorbereid door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota. De gruwelijke dood van George Floyd in deze staat in 2020, als gevolg van het handelen van een politieagent, bracht wereldwijd een beweging op gang waarin (de gevolgen van) racisme en etnocentrisme worden besproken. Ook in de kerk. In het materiaal van dit jaar wordt gekeken naar de rol van de kerk en gebeden om eenheid. 

Dringend coördinator gezocht 

Momenteel is er nog geen coördinator voor de week van gebed voor de eenheid in Dordrecht. Om dit mooie initiatief ook dit jaar weer op ons eiland te laten plaatsvinden zijn we daarom dringend op zoek naar iemand die deze gebedsweek zou willen coördineren. 

Voorbereidingswebinar op 23 november 

Ben je enthousiast geworden over de Week van gebed voor eenheid, en overweeg je om hiermee in Dordrecht aan de slag te gaan. Tijdens het voorbereidingswebinar van de Week van gebed voor eenheid reiken Missie Nederland, de Raad van Kerken in Nederland en Samen Kerk in Nederland (SKIN) tips en inspiratie aan om aan de slag te gaan. 

Doe mee, neem contact op! 

Mocht jij de Week van Gebed willen coördineren of een andere bijdrage willen leveren aan deze gebedsweek? Neem dan contact op met Jelle ’t Lam via coordinator@missiedordt.nl of 06-82067713. Of ga voor meer informatie naar www.weekvangebed.nl.