Nieuwsberichten

Terugblik Week van Gebed voor de Eenheid

Een veelzijdige en inspirerende week met als thema: “Licht in het duister”

Van 15 t/m 23 januari 2022 vond de Week van Gebed voor de Eenheid plaats. Het thema “Licht in het duister” liep als een rode draad door de week heen. Er kan worden teruggezien op een veelzijdige en inspirerende week. De werkgroep Stadsgebed is dankbaar voor de vele vrijwilligers die tijd en inzet geven voor het gezamenlijk gebed op diverse locaties.
Lees meer

Diversiteit
Op zaterdagavond 15 januari startte de week met een dienst die te volgen was via livestream vanuit de Zuidhovenkerk. In de dienst was er ruimte voor muziek, meditatie en gebed. In de dagen die volgden werd er op verschillende wijze gehoor gegeven aan de oproep om verbinding te zoeken over kerkmuren heen. Er waren gebedswandelingen in de wijken Dubbeldam, de Vogelbuurt, het Reeland en de Staart. In het Centrum, Wielwijk, Crabbehof, Stadspolders en Zuidhoven waren er kerken geopend om samen te komen rondom het woord en gebed.

Straten van gebed
In diverse wijken werd er op verschillende adressen gebeden. Zo werd vormgegeven aan de missie van het initiatief “straten van Gebed” om te bidden voor de straat en wijk.

Dordt Integraal
Donderdagavond was er een mooie en veelzijdige bijeenkomst van Dordt Integraal in het gebouw van Jozua. De initiatieven van Samen Dordt en Missie Dordt werden voor het voetlicht gebracht, waarbij gebeds- en dankpunten voor elk initiatief gedeeld werden.

Meebidden?
Wil je meebidden voor de stad, haar inwoners en de initiatieven die er voor de Dordtenaren zijn? Kijk dan op missiedordt.nl/stadsgebed voor de diverse mogelijkheden.