Nieuwsberichten

Programma Week van Gebed

Overzicht gebedsbijeenkomsten en zelf meebidden

Van 15 t/m 22 januari vindt de Week van gebed voor de eenheid van christenen plaats. Samen met christenen over de hele wereld willen we ook in Dordrecht bidden voor de wereld, de stad en de wijk waarin we leven. Graag delen we de gebedsbijeenkomsten die plaatsvinden in Dordrecht en roepen we je op om mee te bidden.
Lees meer

Vier mogelijkheden tot meebidden

Zoals in vorige jaren willen we ook dit jaar aandacht besteden aan de Week van Gebed in Dordrecht. Het bidden in en voor de stad kan op verschillende wijzen worden vormgegeven. Vanuit de werkgroep Stadsgebed dragen we graag vier concrete mogelijkheden aan:

1.      Kerken worden gevraagd om in de eigen kerkdienst aandacht te besteden aan de week van gebed en deelname aan gebedsinitiatieven te stimuleren.

2.      Vindplaatsen van zingeving, ontmoeting en praktische hulp, staan open voor inloop en een moment van gebed (gebedenboekjes zijn aanwezig).

3.      Christenen worden gestimuleerd om medegelovigen op te zoeken in hun eigen buurt of straat om thuis samen te komen in gebed.

4.      Er worden een aantal interkerkelijke gebedsbijeenkomsten voorbereidt in de verschillende Dordtse wijken, waarbij je kan aanhaken.

Interkerkelijk gebedsbijeenkomsten

Hieronder vind je het overzicht van de gebedsbijeenkomsten in Dordrecht tijdens de Week van Gebed. Van harte welkom! 

Datum en tijd 

Locatie en adres 

Bijeenkomst

16 t/m 20 januari 20.00-21.00 uur

Time-Inn

(Huygensstraat 26) 

Gebedsbijeenkomst gebedsgroep Krispijn

18 januari

20.00-21.15 uur 

CGK Dordrecht-Centrum (Dubbeldamseweg Noord 1)

Bezinningsbijeenkomst

Klein Convent 

18 januari

19.30-20.30 uur 

Huis bij de Bron (Dudokerf 30) 

Gebedsbijeenkomst

De Bron

19 januari

19.30- 21.45 uur 

Zuidhovenkerk

(Zuidhovenlaantje 4) 

Dordt Integraal meeting 

 

20 januari

20.00-21.00 uur 

De Andere Boeg

(Piet Heynstraat 1) 

Gebedsbijeenkomst Andreaskerk

20 januari

20.00-21.00 uur 

Patrimonium

(Lange Breestraat 24)

Engelstalige bijeenkomst Christ Family Chapel

 Heb jij een gebedsinitiatief?

Wil jij een gebedsbijeenkomst organiseren of aanhaken bij één van de interkerkelijke gebedsbijeenkomsten? Laat het ons dan weten. We leggen graag de verbinding. Neem daarvoor contact op met missionair coördinator Jelle ‘t Lam via coordinator@missiedordt.nl.

Thema en gebedenboekje
Het thema van de Week van Gebed 2023 is ‘doe goed, zoek recht’. De Bijbeltekst die centraal staat komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta de weduwen bij.’ Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme.

Klik hier voor het downloaden van het gebedenboekje of ga naar de website weekvangebed.nl voor meer informatie over het thema en de Week van gebed voor de eenheid 2023.