Nieuwsberichten

Kindergebedsfeest met enthousiasme ontvangen

Op woensdag 23 januari vond er een interkerkelijk kindergebedsfeest plaats. Dit initiatief werd met veel enthousiasme ontvangen door diverse scholen, kerken, ouders en verzorgers. De organisatie kijkt terug op een mooie middag.
Lees meer

De bijeenkomst, die gehouden werd in het gebouw van de Evangelische Gemeente Jozua, ging van start met samen zingen en luisteren naar het Bijbelverhaal van Hanna. Zij werd niet gehoord door mensen, maar wel door God. Zo zijn er in deze wereld veel mensen die niet worden gehoord. Maar God biedt juist ook aan hen een luisterend oor. Het grote oor van papier-maché op het podium symboliseerde het luisterende oor van God. Kinderen mochten er iets in fluisteren.

De ruim 80 kinderen gingen op de gebedsmiddag vooral ook zelf aan de slag. Bij de verschillende gebedsmijlpalen konden kinderen iets leren en doen. Bijvoorbeeld een gebed schilderen met verf of een huis bouwen voor vluchtelingkinderen. Op briefjes werden gebeds- en dankpunten opgeschreven. En zittend onder een paraplu werd gedankt voor Gods bescherming.

Het kindergebedsfeest werd georganiseerd door de werkgroep Stadsgebed Dordrecht in het kader van de internationale Week van Gebed met als thema ‘recht voor ogen’. De werkgroep wil niet alleen volwassenen, maar ook kinderen stimuleren om te bidden voor de wereld. Dat is gelukt met het gebedsfeest en daarom zeker voor herhaling vatbaar.