Nieuwsberichten

Dordtse Kroonbede 2020

De avond voor Prinsjesdag is er in Dordrecht voor de derde keer een speciale gebedsbijeenkomst, de zogeheten Dordtse Kroonbede. Tijdens deze interkerkelijke gebedsbijeenkomst zijn er momenten van voorbede voor politiek (overheid), zorg (corona) en duurzaamheid (milieu); actuele thema’s die leven in de samenleving.
Lees meer

De Dordtse Kroonbede vindt plaats op maandag 14 september 2020 om 20.00 uur in de Augustijnenkerk (Voorstraat 216). 
 
Sinds het jaar 2000 wordt in Den Haag op de dinsdag voor Prinsjesdag de jaarlijkse Kroonbede georganiseerd. Dit is een laagdrempelige interkerkelijke viering waar burgers en politici gezamenlijk bidden voor het komende regeringsjaar. Sinds 2018 is er een Dordtse variant die wordt gehouden in de Augustijnenkerk. Gezien de grote belangstelling van Dordtse burgers en politici wordt de Dordtse Kroonbede dit jaar opnieuw georganiseerd (binnen de kaders van het RIVM). De dienst is dit jaar ook online te volgen via de livestream van Missie Dordt: https://youtu.be/ZlPHPeQiWFw
 
Tijdens de Kroonbede worden per thema kort de uitdagingen geschetst waar Nederland en meer in het bijzonder Dordrecht het komend jaar voor staan, uitmondend in een aantal gebedsintenties. Dit jaar zijn als sprekers uitgenodigd: wethouder Rik van der Linden, algemeen directeur HVC Dion van Steensel en IC verpleegkundige ASZ Sebastiaan Belder. De gebeden worden uitgesproken door Yvette Crentsil (Christ Family Chapel), ds. Matthijs Haak (Kandelaarkerk) en geestelijk verzorger Margreet Kolbe (Dubbelmonde). De dienst wordt geleid door ds. Paul Wansink (Grote Kerk), met muzikale medewerking van Johan den Hoedt en Jeanette Jolier en Bas van Nienes (Mensenkinderen).
 
De organisatie van de Dordtse Kroonbede ligt in handen van de Werkgroep Stadsgebed van Missie Dordt i.s.m. het Platform Dordtse Kerken. De Werkgroep Stadsgebed is in 2003 ontstaan vanuit het Evangelisch Contact Dordrecht en inmiddels uitgegroeid tot een krachtig interkerkelijk netwerk met verschillende bijeenkomsten door de jaren heen. Zo organiseert de werkgroep de jaarlijkse Week van Gebed (m.m.v. Missie Nederland) en de Nacht van Gebed (m.m.v. Open Doors).
 
Vooraf aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. Bezoekers krijgen de mogelijkheid hun contactgegevens achter te laten voor eventueel contactonderzoek. De toegang is vrij, er is  een uitgangscollecte.