Nieuwsberichten

Zondagavondzang nu ook in Het Waterwiel

Uitnodiging: zondagavond 11 september

Op zondagavond 11 september gaat nu ook in Het Waterwiel in Wielwijk een maandelijks zangmoment van start. Vanuit de recreatiezaal zal er elke tweede zondag van de maand vanaf 19.00 uur (inloop vanaf 18.50 uur) drie kwartier gezongen en gemusiceerd worden. Bewoners, omwonenden, jongeren en ouderen zijn van harte uitgenodigd.
Lees meer

Samenwerking met het Spectrum
Het zangmoment in Het Waterwiel is een initiatief van het project Zondagavondzang onder de koepel van de stichting Missie Dordt. Bestuurder Wiebe van Horssen: “Vorig jaar zijn wij gestart met een zangmoment in De Prinsemarij. De activiteitenbegeleiding van Het Spectrum is daar enthousiast over en heeft ons gevraagd om ook in Het Waterwiel te starten. Door de aangrenzende Andreaskerkgemeente is positief op die vraag gereageerd. Samen met de muzikale leden van de Christengemeente op de Rots gaan zij het maandelijkse zangmoment in Het Waterwiel verzorgen.”

Zondagavondzang op drie locaties
Met de start van de Zondagavondzang in Het Waterwiel (Admiraalsplein 700) krijgt dit initiatief nu invulling op drie locaties. Op zondagavond 11 september is er om 19.00 uur namelijk ook een zangmoment in Woonzorgcentrum Crabbehoven (Groen van Prinstererweg 38) en De Prinsemarij (Nassauweg 4). De organisatie benadrukt dat omwonenden van harte zijn uitgenodigd. “Het gaat ons om de ontmoeting tussen bewoners en omwonenden, tussen jongeren en ouderen. Voor veel mensen is de zondag een lange en stille dag. Het is mooi als wij daar samen verandering in mogen brengen. Muziek bemoedigt en is voor velen een hart onder de riem.”

Meer informatie over Zondagavondzang
De Zondagavondzang is een van de initiatieven van de interkerkelijke stichting Missie Dordt. Al sinds de jaren 60 wordt er op diverse plaatsen in Dordrecht gezongen. Meer informatie over het initiatief is te vinden op de website: missiedordt.nl/zondagavondzang.