Nieuwsberichten

Maakt Gij een verschil?

Verslag van de ochtend van Ontmoeting met vrouwen op 18 oktober 2018
Lees meer

Henriëtte heet ons welkom. Weer zo’n 180 tot 200 vrouwen zijn bij elkaar gekomen om elkaar te ontmoeten en om te zingen en luisteren naar Jurjen te Brinke.

Hij benadrukte dat ze in zijn gemeente individuele christenen willen helpen. Wij zien een overeenkomst. Wij willen er zijn voor de individuele vrouw op onze ochtenden. Jurjen maakt duidelijk dat je met eenvoudige daden een verschil kan maken met de talenten die je hebt. Vaak gewone dingen. Durf kwetsbaar te zijn in je getuigen. Het gaat om je eigen ontmoeting met Jezus en daarvan uit de ontmoeting met anderen. Dat houdt in: Transparant en betrouwbaar zijn. Dit heb je nodig om een verschil te maken:

  • Zelf met Jezus leven
  • Bidden
  • Indien er aanleiding is, eenvoudig en kort kunnen vertellen wat het evangelie inhoudt.


Als je mensen betrekt bij wat er gebeurt in je leven maak je een verschil . Veel vrouwen vonden het een inspirerend verhaal. In de Bijbel staan verhalen van mensen die iets doen met wat ze wel hebben. Het wordt gebruikt om het verschil te maken. Je hoeft niet alles te kunnen maar doe iets met wat je wel kunt. God wil je dat ook laten zien (bidden). God gaat aan het werk met dat. God doet er wat mee!

Veel vrouwen vertelden aan onze gastvrouwen hun persoonlijke belevenissen in de pauze en na afloop. Ook was er gelegenheid om de stands te bekijken. Boeken, kaarten en de kringloopwinkel. Na afloop gingen de vrouwen gesteund en bemoedigd met een attentie als herinnering naar huis.

Zoals gebruikelijk hebben we na afloop, als werkgroep, met elkaar de lunch gebruikt, die door verschillende vrouwen meegebracht was (soep, salade en een toetje). Tijdens de lunch delen we onze beleving en eventuele punten die aandacht behoeven. Dankbaar aan God dat de ochtenden tot zegen zijn voor de vrouwen maar zeker ook voor ons.

De volgende ochtend is op 14 februari 2019 en dan spreekt Marije Vermaas over: “Jaag de liefde na”.

 

Namens de werkgroep OMV

Mieke Dekkers