Nieuwsberichten

Nieuwe documentaire van WEET in The Movies

Een documentaire over het wonder bij de Rode Zee

Op 28 oktober en 11 november zullen er in The Movies de twee delen van de documentaire ‘Het Mysterie van de Rode Zee’ worden afgespeeld. De vertoning van deze documentaire is in samenwerking met het wetenschappelijk tijdschrift WEET-magazine.
Lees meer

Deel 1 Patterns of Evidence
Patterns of Evidence: The Red Sea Miracle is de eerste in een tweedelige filmserie van de bekroonde filmmaker van Patterns of Evidence, Timothy Mahoney. In dit onderzoek onderzoekt hij de reis naar de plaats van de overtocht door de Rode Zee, waarbij hij kijkt naar twee concurrerende visies op het wonder bij de Rode Zee. Het onderzoek roept reusachtige vragen op over de werkelijke plaats van de oversteekplaats en de implicaties daarvan voor uw kijk op God. De antwoorden op deze vragen wijzen op een van twee zeer verschillende realiteiten.

 

Deel 2
The Red Sea Miracle 2 is de epische finale van de gelijknamige documentaire, waarin we grote vragen beantwoorden over de tocht door de Rode Zee en andere Bijbelse wonderen. Hoe konden duizenden meters water worden gescheiden bij de Rode Zee? Of werd de zee slechts gescheiden door de werking van de wind op een ondiep Egyptisch meer? Deze filmische reis brengt hem tot de vraag: Gebeuren wonderen vandaag de dag nog steeds?