Nieuwsberichten

Christelijke filmklassieker Narnia bij De Witt

Toepasselijke film rond Pasen op vrijdag 22 maart in filmtheater De Witt

Op vrijdag 22 maart keert Narnia (deel 1 - Disney) terug naar het grote doek. De film, gebaseerd op het werk van schrijver C.S. Lewis, zal te zien zijn in Filmtheater De Witt. De film past goed bij Pasen omdat het verhaal overeenkomsten vertoont met het Bijbelse verhaal over het sterven en de opstanding van Jezus.
Lees meer

De Kronieken van Narnia vertellen het verhaal van 4 kinderen die een centrale rol spelen in de geschiedenis van het fictieve land Narnia, een plaats waar dieren kunnen praten en magie een alledaags fenomeen is. De verhalen van Narnia zijn duidelijk bedoeld als christelijke allegorie, waarbij de leeuw Aslan symbool staat voor Jezus Christus, die zich liet doden om de mensheid te redden, maar vervolgens uit de dood opstond en uiteindelijk een laatste oordeel velt over de wereld, zoals Aslan over de inwoners van Narnia oordeelt en de gelukkigen overbrengt naar “het nieuwe Narnia”.

Film: Narnia (deel 1- Disney)
• Ticketprijs: € 13,50 (inclusief gratis drankje)
• Lengte: 2,5 uur
• Genre: familie, fantasie, avontuur
• Engelstalig met Nederlandse  ondertiteling
Leeftijd: v.a.12 jaar
• Datum en tijd: vrijdag 22 maart 2024 om 20.15u (inloop 20.00u)
• Locatie: Filmtheater De WITT Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht

Bekijk de officiele trailer en bestel je kaartje(s) online bij Filmtheater De WittMoving Pictures is een initiatief van Missie Dordt i.s.m. boekhandel Present. Ga naar de website missiedordt.nl/movingpictures  voor meer informatie.

Praktisch meehelpen? 

Vind je het leuk om praktisch mee te helpen bij dit initiatief? Dat kan door de distributie van de posters en flyers op je te nemen. Daar zou je het initiatief enorm mee helpen. Voor meer info, neem contact op met David van Vugt via 06-81285467 of mail naar movingpictures@missiedordt.nl.