Nieuwsberichten

Witte vlaggen en linten

Alle Dordtenaren worden net als vorig jaar opgeroepen om op Eerste Paasdag een witte vlag uit te hangen of witte linten op te hangen. Dit Paassignaal is bedoeld als een expressie van de Paasvreugde. Op deze manier kunnen mensen laten zien dat ze het Paasfeest vieren.
Lees meer

Lente
Pasen is het feest van verrassend nieuw leven; van een onverwacht nieuw begin. Daarom vieren we het paasfeest toepasselijk in de lente, het seizoen waarin nieuw leven ontstaat. De witte linten in de Dordtse voortuinen kunnen laten zien dat Gods werk doorgaat en dat Hij voor zijn schepping blijft zorgen.

Wit
Pasen is een christelijke hoogtijdag; een feest om samen te vieren. Samenkomen is vanwege corona nog niet mogelijk, maar we kunnen wel samen laten zien dat we met Pasen een groot feest te vieren hebben. De witte vlaggen en linten geven invulling aan een alternatief Paassignaal. De kleur wit staat symbool voor vrede, vreugde en overwinning.

Initiatief
Paassignaal is een initiatief vanuit Missie Dordt en de participerende kerken, maar elke Dordtenaar die uiting wil geven aan nieuwe hoop in deze ingrijpende tijd wordt uitgenodigd om mee te doen in het volle vertrouwen dat onze hemelse Vader ons ook een nieuw seizoen zal geven.

Gratis vlag
Het is ook mogelijk een witte vlag cadeau te krijgen, of deze aan iemand cadeau te doen. Dit kan door bij boekhandel Present het boek ‘Vlag de witte vlag’ (auteur: Robbert Jansen) te bestellen. U krijgt de vlag dan cadeau. Bestellen kan via 06-83698748 of info@presentonline.nl.