Nieuwsberichten

Witte vlaggen en linten op Eerste Paasdag

Dordtenaren worden net als voorgaande jaar opgeroepen om op Eerste Paasdag een witte vlag uit te hangen of witte linten op te hangen. Dit Paassignaal is bedoeld als expressie van Paasvreugde. Maar ook als oproep tot vrede.
Lees meer

Pasen
Pasen is feest van nieuw leven; van een onverwacht nieuw begin. Daarom wordt het Paasfeest toepasselijk in de lente gevierd, het seizoen waarin nieuw leven ontstaat. De witte vlaggen en linten kunnen laten zien dat Gods werk doorgaat en dat Hij voor zijn schepping blijft zorgen.

Wit
De kleur wit staat symbool voor vrede, vreugde en overwinning. Naast expressie van Paasvreugde, zijn de witte vlaggen en linten ook bedoeld als een oproep tot vrede. Dat geweld en wapengekletter zullen stoppen. Dat vrede gezocht en gevonden mag worden.

Initiatief
Paassignaal is een initiatief vanuit Missie Dordt en de participerende kerken, maar elke Dordtenaar die uiting wil geven aan nieuwe hoop en verlangen naar vrede in deze ingrijpende tijd wordt uitgenodigd om mee te doen.

Gratis vlag
Het is ook mogelijk een witte vlag cadeau te krijgen, of deze aan iemand cadeau te doen. Dit kan door bij boekhandel Present het boek ‘Vlag de witte vlag’ (auteur: Robbert Jansen) te bestellen. Je krijgt de vlag dan cadeau zolang de voorraad strekt (op=op). Bestellen kan via 06-83698748 of info@presentonline.nl.