Nieuwsberichten

Thuis Pasen vieren met het PassieMenu

Met het PassieMenu en PassieMenu-Kids willen Randy & Marianne Dubois gelovigen en niet-gelovigen enthousiast maken om Pasen op een creatieve manier te vieren. Het is voor jong en oud, voor gezinnen en voor alleenstaanden.
Lees meer

Hoe werkt het?
Het PassieMenu is er voor iedereen. Je kan er dus altijd aan meedoen en mee aan de slag. Bereid een maaltijd voor met minimaal 3 gangen en schenk voor elke persoon een glas wijn of druivensap in. Met de te downloaden bekerkaarten van het PassieMenu creëren we vier bijzondere momenten tijdens de maaltijd. De kaarten nemen je mee in de geschiedenis en je ontdekt de oorsprong van het paasverhaal en de wonderlijke uitwerking die dit verhaal vandaag nog steeds heeft. Op elke kaart staat een stukje verhaal, een vraag om met elkaar over na te denken en een lied om te luisteren via YouTube. De vier kaarten verwijzen naar de vier glazen wijn die horen bij de joodse sedermaaltijd, het begin van het Pesachfeest.

Hoe is het ontstaan?
Randy vertelt hoe het idee ontstond: “Twee jaar geleden stonden we nog met ons gezin samen met duizenden mensen bij de Grote Kerk van Dordrecht te kijken naar het spektakel van The Passion. Op diezelfde dag serveerden zeven restaurants in de Drechtsteden het PassieMenu. Het PassieMenu was een bijzonder idee dat we toen samen met Missie Dordt hebben kunnen uitvoeren. Het was geweldig om te zien hoe mensen met de tafelgesprekskaarten op een gezellige en ontspannen manier met elkaar in gesprek gingen.”

Nu ook PassieMenu KIDS
Marianne vult aan: “Ja, het was tof om te zien dat het idee PassieMenu werkte, maar het was minder geschikt voor kinderen. Daarom is er een speciale gezinseditie bedacht. Dit PassieMenu KIDS is voor gezinnen met kinderen uit groep 1-8.”

Voor meer informatie en het gratis downloaden van het Passiemenu of PassiemenuKIDS ga naar: www.passiemenu.nl