Nieuwsberichten

Tal van laagdrempelige kerstactiviteiten in de buurt

Diverse buurtgerichte initiatieven rondom Kerst in Dordrecht

Komende dagen vinden er opvallend veel creatieve en laagdrempelige christelijke kerstinitiatieven plaats in verschillende wijken van Dordrecht. Steeds vaker zoeken christenen elkaar op in de eigen wijk, buurt of straat om samen de boodschap van Gods licht en liefde te delen in de eigen omgeving. Hieronder een overzicht van diverse initiatieven.
Lees meer

Komende dagen vinden er opvallend veel creatieve en laagdrempelige christelijke kerstinitiatieven plaats in verschillende wijken van Dordrecht. Steeds vaker zoeken christenen elkaar op in de eigen wijk, buurt of straat om samen de boodschap van Gods licht en liefde te delen in de eigen omgeving. Hieronder een overzicht van diverse initiatieven.

Woensdag 13 december 14:00-16:00 Kerstfeest kinderbijbelclub Samuel Krooswijkhof
Samen zingen, naar een kerstverhaal luisteren en een kerststukje maken. Kinderen van 4-12 jaar zijn welkom. Voor meer informatie voor info bekijk de poster.

Vrijdag 15 december vanaf 19:00 Kerstfeest “Kerst@Kapel” in de Petruskapel
Samen naar het kerstverhaal luisteren, knutselen, kerstliedjes zingen en bij de vuurkorf opwarmen. Een initiatief vanuit pioniersplek Staartlicht.

Zaterdag 16 december 16:30 Lichtjestocht in Wielwijk vanuit de Andreaskerk
De wandeling start bij buurthuis de Admiraal. Neem een lampion mee en ga samen op zoek naar het pasgeboren Kind. Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom!

Zaterdag 16 december 17:00 Lichtjestocht in Dubbeldam vanuit de Wijnstok
Beleef het kerstverhaal door mee te lopen met een van de herders tijdens deze bijzonder wandeling van 1 kilometer. Wil je meelopen, neem een lampion mee en schrijf je hier in.

Donderdag 21 december 18:00 uur Kerst voor Iedereen door het Leger des Heils
Bij het Leger des Heils samen aan het Kerstdiner, een mooi verhaal en een groep van geschoolde zangers die de Kerst liederen zingt, met voldoende samenzang! Bekijk de website voor meer info.

Vrijdag 22 december 16:00 Kerst in Krispijn vanuit Chrispijn (Christen in Krispijn)
In Krispijn is er op het Sweelinckplein om 16:00 een kerstprogramma door de wijk voor kinderen uit de wijk en ’s avonds om 19:30 een film op het plein (zie poster).

Zaterdag 23 december 15:30-17:30 Kerstpuzzeltocht in Wilgenwende vanuit Licht voor Wilgenwende
Doe mee en ontdek het kerstverhaal. Iedereen uit de wijk is welkom (kinderen onder begeleiding van een volwassene) om op zoek te gaan naar de betekenis van kerst en om elkaar te ontmoeten onder het genot van warme chocomel en iets lekkers. Startpunt: Laan van Braets 54 (zie poster).

Zondag 24 december 18:00-20:00 Lichtjestocht in de Dordtse binnenstad
Op Kerstavond is er voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar weer een lampionnenoptocht in kerstsfeer door een aantal straten van de Dordtse binnenstad. Meedoen met de lichtjestocht is gratis, voor meer info kijk hier.

Zondag 24 december 13:00-15:00 uur Kerstbuurtlunch door de Andere Boeg
Tijdens de feestelijke maaltijd voor mensen uit de buurt wordt aandacht besteed aan het Kerstverhaal d.m.v. een vertelling of sketch.

Zondag 24 december 13:30-15:00 uur Kerstbuurtlunch door Kerk voor Krispijn
In het wijkcentrum de Koloriet is er om de week een buurtlunch die wordt georganiseerd vanuit Kerk voor Krispijn en deze keer helemaal in het teken staat van kerst.

Zondag 24 december 16:30-18:30 uur Herderstocht door de wijk vanuit Kruispunt Reeland
Een gezellige wandeling door de buurt, we ontdekken met elkaar het kerstverhaal en genieten van de ontmoetingen met de personages en elkaar. Welkom bij Kruispunt Reeland.

Zondag 24 december 18:00 uur Spoor van Licht door Sterrenburg vanaf de Ontmoetingskerk
Allereerst een kerstwandeling door de wijk en aansluitend om 19:30 de kinderkerstviering.

Kerst in én met de buurt!
Deze informatie is bedoeld om jou te helpen om je buurtgenoten uit te nodigen voor kerstactiviteiten bij jou in de buurt. Wil jij zelf ook van betekenis zijn in jouw eigen buurt of heb je een goed idee om samen met andere christenen in jouw eigen buurt het licht van Jezus te verspreidden. Missie Dordt denkt graag met je mee en kan hierbij ondersteunen. Neem contact op met Wiebe van Horssen via w.vanhorssen@missiedordt.nl.