Nieuwsberichten

Stadsbrede Paasgroet Bloemenactie

Pasen is het feest van nieuw leven en van nieuwe hoop. Hoe mooi zou het zijn als er in heel Dordrecht bloemen worden bezorgd bij mensen die wel wat perspectief en bemoediging kunnen gebruiken. Van stadsgenoten in zorginstellingen tot in de gevangenis of gewoon bij jou in de straat.
Lees meer

De stichtingen Present, Missie Dordt, Netwerk Dordtse Helden en Samen Dordt willen het graag mogelijk maken voor de Dordtse kerken en maatschappelijke organisaties om Dordtenaren te bemoedigen door een bloemetje te bezorgen. De bloemen worden voorzien van een kaartje met daarop een paasgroet en een verwijzing naar Hulplijn Dordt. Daarnaast is er ook ruimte voor een persoonlijke paasgroet vanuit de kerkelijke gemeente of maatschappelijke organisatie.
 

Hoe gaat het in zijn werk?

De afstemming, de promotie en de bloemen en kaarten worden voor de kerken geregeld. Van de kerken wordt het volgende verwacht: 

  1. Je bepaalt zelf hoeveel bloemen je wilt en kan bezorgen. De kosten zijn € 2,00 per bosje van 10 tulpen of 10 narcissen en € 0,75 per roos. De kaartjes zijn gratis.
  2. Je kiest zelf waar je de bloemen wilt bezorgen of vraagt de stichting Present om dit af te stemmen met een instelling die dit goed kan gebruiken.
  3. Je meld je aan voor deelname bij stichting Present (tot 24 maart 2021). Bij deze aanmelding stem je af waar je de bloemen gaat bezorgen om overlap te voorkomen.
  4. Bloemen en kaartjes haal je af op donderdag 1 april 2021 tussen 09.00 en 17.00 uur bij EG Jozua (Sikkelstraat 2, 3319 LJ).
  5. Je bezorgt de bloemen tussen donderdag 1 en zondag 4 april (Paaszondag).


Doet jouw gemeente ook mee met het verspreiden van deze bloemengroet? We zien uit naar je aanmelding! Klik hier voor meer informatie of mail direct naar info@presentdordrecht.nl.