Nieuwsberichten

Paasbloemenactie verrast ruim 1500 Dordtenaren

Positieve reacties, verbinding en gesprek dankzij bloemen en witte vlaggen

Ook dit voorjaar heeft Missie Dordt de stadsbrede Paasbloemengroet gefaciliteerd. Zowel kerken als buurtbewoners hebben op eigen initiatief bloemen besteld en hun plan van aanpak bedacht. Dit heeft opnieuw geresulteerd in een breed scala aan creatieve acties en initiatieven. In totaal zijn er meer dan 1500 bloemen bezorgd. Bovendien hebben tientallen Dordtenaren gehoor gegeven aan de oproep om met Pasen de witte vlag uit te hangen als teken van vreugde en een oproep tot vrede.
Lees meer


Ook dit voorjaar heeft Missie Dordt de stadsbrede Paasbloemengroet gefaciliteerd. Zowel kerken als buurtbewoners hebben op eigen initiatief bloemen besteld en hun plan van aanpak bedacht.

Dit heeft opnieuw geresulteerd in een breed scala aan creatieve acties en initiatieven. In totaal zijn er meer dan 1500 bloemen bezorgd.

Bovendien hebben tientallen Dordtenaren gehoor gegeven aan de oproep om met Pasen de witte vlag uit te hangen als teken van vreugde en een oproep tot vrede.

Zondagschool
Er ontstonden particuliere buurtinitiatieven en op de markt deelde de evangelisatiekraam vrolijke narcissen uit, vergezeld van een kaartje met een Bijbeltekst voor voorbijgangers. Dit jaar, en het verdient een vermelding, hebben de kinderen van de zondagschool van de Christelijk Gereformeerde Kerk bijna de helft van alle bloemen uitgedeeld in de buurt rondom de kerk.

Witte vlag
Ook de jaarlijkse oproep om de witte vlag uit te hangen leidt tot verrassende openingen. Buurtbewoners reageren verrast en vragen naar de betekenis ervan. Christenen leren dankzij de witte vlag medechristenen in de wijk kennen. En de witte vlag is een krachtig signaal van oproep tot vrede in een tijd van wereldwijde conflicten.

Suggesties
Als jouw kerk of jij als buurtbewoner ook zo enthousiast bent over deze actie, denk dan eens na of je volgend jaar ook jouw ‘bloemetje’ wilt bijdragen aan dit prachtige initiatief en de vlag uit wilt hangen. Als kerk en als Dordtenaar kun jij het verschil maken. Voor vragen of suggesties kun je mailen naar coordinator@missiedordt.nl.