Nieuwsberichten

Opzet van A Rocha-groep voor de Biesbosch

Inzet voor natuurbehoud en duurzaam leven

Missie Dordt wil graag de oprichting van een lokale A Rocha-groep in Dordrecht onder de aandacht brengen. Het doel van deze organisatie is om mensen te inspireren en te activeren om voor de schepping te zorgen. De A Rocha-groep in Dordrecht zal een speciale focus hebben op de zorg voor de Biesbosch en organiseert een kleinschalige startbijeenkomst op vrijdag 24 mei.
Lees meer

Wat is A Rocha?
“A Rocha is een wereldwijde beweging van christenen die zich inzetten voor natuurbehoud en duurzaam leven, actief in Nederland en 20 andere landen. De lokale vrijwilligersgroepen van A Rocha adopteren natuurgebieden en dragen zorg voor natuurbeheer en inventarisatie van soorten in het gebied. Daarnaast organiseren ze regelmatig activiteiten gericht op verwondering, duurzaam leven en (natuur)educatie, variërend van activiteiten midden in het natuurgebied tot in de stad.”

Samenwerking
De groepen werken samen met diverse instanties zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, regionale landschappen, private landgoederen, lokale kerken en gemeenten. Een lokale groep wordt geleid door een kernteam, bestaande uit leden die vaak afkomstig zijn uit verschillende kerken in de omgeving. Ze betrekken hun kerkgemeenschap bij de activiteiten en staan open voor iedereen die zich wil inzetten voor een groener en natuurlijker Nederland.

A Rocha voor de Biesbosch
We zouden het fantastisch vinden om een groep op te starten voor de Biesbosch. Er is veel werk te verrichten, vooral gezien de uitdagingen waar we mee te maken hebben in dit gebied. Denk alleen al aan het plasticprobleem, zoals belicht in de uitzending van POINTER. Daarnaast zijn er tal van praktische, monitoring- en beheersprojecten waar we aan kunnen deelnemen via Staatsbosbeheer, Ravon en bijvoorbeeld Sovon.

Startbijeenkomst 24 mei
Zou je er meer over willen weten? In mei organiseren we een kleine startbijeenkomst om de ideeën verder toe te lichten en te kijken of we kunnen komen tot de oprichting van een werkgroep. Op vrijdag 24 mei vindt onze eerste ontmoeting plaats van 18:00 tot 20:30 uur. We beginnen met een maaltijd, gevolgd door een wandeling in de Noordelijke Biesbosch en een gesprek. Ik ben benieuwd naar je reactie. Ken je nog andere mensen voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Laat het mij weten of stuur het bericht gerust door!

Meer info?
• Website: https://www.arocha.nl/nl/a-rocha-biesbosch/
• Contactpersoon: Henk-Jos van Leeuwen 0636089286 of hjvanleeuwen@nazarene.nl