Nieuwsberichten

Licht voor Dordt opent stiltecentrum voor het ASZ

Op de parkeerplaats voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis opent deze week een mobiel stiltecentrum voor bezoekers, patiënten en personeel. De actie is onderdeel van het coronahulp initiatief Licht voor Dordt. Geestelijk verzorger Martie Ottens en coördinator van het stiltecentrum Wiebe van Horssen geven bij de officiële opening op vrijdag 3 april om 11 uur een toelichting op deze bijzondere plek.
Lees meer

In deze tijd van coronacrisis leven veel mensen in onzekerheid. Bezoekers kunnen hun naasten niet of nauwelijks bezoeken. Ziekenhuispersoneel staat onder hoge druk. “Graag bieden wij mensen een plek voor uiting van hun emoties”, aldus Ottens. “Dat kan op elke plaats, maar in deze ingrijpende tijd, vormt het ziekenhuis wel het episch centrum.”

Bij de ingang van het stiltecentrum staat een bord met de tekst “Breng onze onrust tot rust.” Wiebe van Horssen is als coördinator van Licht voor Dordt nauw betrokken bij het initiatief. “Wij willen een plek van rust bieden voor iedereen.” Er staan gratis witte en rode rozen als een hart onder de riem. In het gedachtenboek en op de gebedsmuur kunnen emoties worden geuit. Ook wordt het branden van een lichtje mogelijk gemaakt.

Dit initiatief wordt breed gedragen vanuit Licht voor Dordt en van harte ondersteund door de geestelijke zorg van het ASZ. Ook de gemeente Dordrecht heeft toestemming gegeven. Het gaat erom dat we beschikbaar zijn voor iedereen. Bij de in- en uitgang van de tent staat een vrijwilliger van Licht voor Dordt. “De tent is vooral een plek van op adem komen. Onze vrijwilligers bieden een luisterend oor en zijn desgewenst beschikbaar voor gesprek, gebed en zegen. Uiteraard op gepaste afstand conform de richtlijnen van het RIVM.”

Alle voorzorgsmaatregelen van het RIVM worden nauwlettend in acht genomen. Met afstandslijnen wordt de vereiste afstand gemarkeerd. Op die manier wordt er alles aan gedaan om besmetting te voorkomen.

Het mobiele stiltecentrum is vanaf komende donderdag iedere dag geopend van 10.00 t/m 20.00 uur. De eerste dag wordt proefgedraaid. De officiële opening is op vrijdag 3 april om 11uur.