Nieuwsberichten

Eritrese Orthodoxe Gemeente naar Dordrecht?

Huurruimte gezocht in Dordrecht voor middelgrootte gemeente 

De Eritrese Orthodoxe gemeente is op zoek naar een ruimte waarin ze hun kerkdiensten kunnen houden. Momenteel komen ze op zaterdag samen in Rotterdam, maar het verlangen is om op zondag samen te komen in Dordrecht. Missie Dordt wil, als interkerkelijke netwerkorganisatie, helpen om huisvesting voor deze gemeente te zoeken.  
Lees meer

De Eritrese Orthodoxe gemeente 

De Eritrese Orthodoxe gemeente is een middelgemeente met circa 100-150 gemeenteleden. De diensten worden gehouden in de eigen taal (Tigrinya). De gemeenteleden komen uit de regio Dordrecht/Rotterdam. Momenteel komt de gemeente samen in Rotterdam op zaterdag. De gemeente heeft het verlangen om de diensten op zondagmorgen in Dordrecht te gaan houden. Naast de diensten zelf is de ontmoeting voor en na de dienst van groot belang. Na de dienst wordt er met elkaar gegeten.  

Locatie gezocht in Dordrecht 

De Eritrese Orthodoxe gemeente zou graag een locatie vinden in Dordrecht waar de diensten gehouden kunnen worden. Voorwaarden waaraan de locatie moet voldoen zij o.a.: 

  • Ruimte voor 150 personen 
  • Een kerkzaal  
  • Eén of twee ruimtes voor kinderen 
  • Eventueel een keuken 

Het budget van deze gemeente is € 200-250 per dienst.  

Neem contact op met de gouden tip! 

Heb jij de gouden tip? Weet jij een locatie die geschikt zou zijn voor deze gemeente? Neem dan contact op met missionair coördinator Jelle ’t Lam via coordinator@missiedordt.nl of 06-82067713.