Nieuwsberichten

Dordtse kerken zingen de stad vrede toe

Door meer dan 100 muzikanten en zangers vanuit meer dan 15 verschillende Dordtse kerken is meegewerkt aan een unieke ‘corona-uitvoering’ van het lied ‘Vrede van God’. Dit lied wordt namens de Dordtse kerken als een Pinkstergroet uitgezongen over de stad. Een initiatief van de stichting Missie Dordt onder de vlag van Licht voor Dordt.
Lees meer

Joost van ’t Hoff is mediacomponist, pianist en pianodocent. Samen met muzikanten vanuit de Open Hof in Dordrecht heeft hij zijn professionele vaardigheden met veel enthousiasme ingezet voor het begeleiden van de Dordtse zegenbede. Martin Veerbeek heeft als spin in het web de muzikanten aangestuurd en het produceerwerk en audiomixen op zich genomen.

“Het is wel heel mooi dat we juist tijdens de coronacrisis elkaar als muzikanten hebben gevonden” aldus Martin. De muzikanten van de Open Hof maakten in de achterliggende maanden diverse ‘corona-uitvoeringen’ van verschillende liederen, waaronder een cover van het lied ‘Vandaag’ van Kinga Ban. “Muziek verbindt en geeft uiting aan emoties, twijfel en geloof.”

Op de vraag om medewerking te verlenen aan een Dordtse zegenbede, hoefden de muzikanten niet lang na te denken. Met veel enthousiasme werd dit initiatief van Missie Dordt opgepakt. In korte tijd werd een compositie geschreven en een professionele guidetrack ingespeeld. Het resultaat mag er zijn: een unieke compilatie van het lied ‘Vrede van God’ met medewerking van meer dan 100 muzikanten en zangers vanuit meer dan 15 Dordtse kerken.

“We hebben bewust voor dit lied gekozen” aldus Wiebe van Horssen, coördinator van de stichting Missie Dordt. “Pinksteren is voor christenen het feest van vrede en vreugde door de Heilige Geest. Niet dat wij die vrede en vreugde zelf op zak hebben, maar we ervaren dat het ons cadeau wordt gedaan. Dat gunnen we iedereen, juist ook in deze tijd. Daarom zingen we dit lied als een Pinkstergroet en zegenbede uit over de stad.”

De unieke muzikale compilatie wordt – als afsluiting van de wekelijkse tv-uitzending van Licht voor Dordt – via RTV Dordrecht uitgezonden op zondag van 12.00 t/m maandag 17.00 uur en op woensdag van 18.00 t/m donderdag 17.00 uur en is ook online te bekijken.