Nieuwsberichten

Dordtse Kerken starten met wekelijkse TV-uitzending

Dordtse kerken komen met een wekelijkse televisie uitzending ‘Licht voor Dordt’. Een korte en bemoedigende boodschap die wordt uitgezonden via RTV Dordrecht. “We kunnen in deze ingrijpende tijd met overweldigend nieuws wel een lichtpuntje gebruiken”, aldus Wiebe van Horssen (coördinator van de stichting Missie Dordt). In samenwerking met het Platform Dordtse Kerken wordt invulling gegeven aan dit initiatief.
Lees meer

“De maatregelen die hier en elders worden getroffen, zijn ongekend voor landen in vredestijd”, aldus Mark Rutte in zijn toespraak tot het volk. De maatregelen hebben directe invloed op de levens van ons allemaal. We zijn een sterk volk, we kunnen tegen een stootje, maar de negativiteit kan soms ook overweldigend worden. Dan kun je wel een lichtpuntje gebruiken.

“De kerken in Dordrecht willen een lichtpuntje voor u zijn. U aan het denken zetten, opbeuren en voor u klaarstaan”, aldus initiatiefnemer Joren Menkveld (voorganger in Krispijn). Daarom wordt de komende weken ‘Licht voor Dordt’ uitgezonden. Korte toespraken, die moed geven. Die een lichtpuntje zijn in dagen van slecht nieuws. Kijk naar ‘Licht voor Dordt’ op RTV Dordrecht op zondag met herhaling op woensdag.

Aan het initiatief wordt medewerking verleend door voorgangers vanuit de breedte van de Dordtse kerken. Kortom, een boodschap van en voor Dordtenaren. Kijk voor meer informatie op www.lichtvoordordt.nl.