Nieuwsberichten

Doe mee met de Burendag in jouw buurt of straat

Samen invulling geven aan burendag op 28 september

Missie Dordt stimuleert christelijke buurtbewegingen in Dordrecht om Gods liefde te verspreiden en te delen in elke buurt van Dordrecht. Op zaterdag 28 september is het landelijke Burendag. Hoe mooi is het als christenen deze gelegenheid benutten om een voorbeeld te zijn voor anderen. Meedoen is heel eenvoudig door gebruik te maken van het gratis landelijke startpakket en PR-materiaal.
Lees meer

Maak gebruik van de landelijke website Burendag.nl om eenvoudig een programma te bedenken en Burendag samen te vieren. Heb je ondersteuning nodig van Missie Dordt? Laat het ons weten via coordinator@missiedordt.nl. Wij denken graag met je mee.

Hoe organiseer jij een burendag?
1. Bedenk een activiteit
2. Meld jouw buurt aan, en ontvang een gratis startpakket
3. Maak een draaiboek
4. Vier samen burendag

Als buurt kun je tal van activiteiten organiseren.
Denk aan een bakwedstrijd, buurt-BBQ, kleedjesmarkt, buurtbingo, spelletjesdag, klussen en tuinieren, enzovoort. Bekijk de website van Burendag.nl voor heel veel inspiratie en ideeën om Burendag in jouw buurt te organiseren. Posters, draaiboeken en kleurplaten zijn eenvoudig te downloaden.

Vergoeding van het Oranjefonds
Iedereen kan als buurt een aanvraag indienen voor een bijdrage van maximaal € 350,- van het Oranje Fonds. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.burendag.nl. Bezoek voor alle inspiratie, informatie en registratie de landelijke website Burendag.nl.