Nieuwsberichten

Vacature Bureaumedewerker

Lijkt het jou mooi om dienstbaar te zijn aan een scala van diaconale en missionaire initiatieven? Beschik jij over adequate secretariële en organisatorische vaardigheden? Werk je graag samen met vrijwilligers en ben je vaardig in communicatie? Ontdek dan deze unieke vacature.
Lees meer

Functieomvang 16 uur per week (met mogelijke uitbreiding tot 20 uur per week)

Over ons

De stichting Samen Dordt is de diaconale evenknie van de missionaire organisatie Missie Dordt. Zowel Samen Dordt als Missie Dordt[1] functioneren enerzijds als netwerkorganisatie die de verbinding legt en samenwerking zoekt met kerken, de overheid en diverse relevante partijen. Anderzijds functioneren beide stichtingen als koepelorganisatie waaronder een groeiend aantal kernteams met een scala aan activiteiten invulling geeft aan onze integrale missie en visie.

Vacature

Ter ondersteuning van ons werk zoeken wij een bureaumedewerker voor 16 uur per week (met mogelijke uitbreiding tot 20 uur per week). Iemand die enthousiast is over onze integrale missie en visie en met adequate secretariële, communicatieve en organisatorische vaardigheden dienstbaar wil zijn aan onze activiteiten die voor het leeuwendeel worden uitgevoerd door een leger aan vrijwilligers vanuit onze brede achterban.

Doel van de functie

Je biedt praktische ondersteuning en aan de talloze vrijwilligers van de kernteams en stuurgroepen, zodat zij zich kunnen richten op het uitvoerende werk. Je neemt het werk niet over, maar stimuleert faciliteert en coördineert juist de vrijwillige inzet. Ook ondersteun je de directeur-bestuurder en de coördinatoren met tal van secretariële, communicatieve en organisatorische werkzaamheden.

Positie

Als bureaumedewerker ben je werkzaam op ons kantoor aan het Vijverplantsoen 28 in Dordrecht en rapporteer je aan de directeur-bestuurder van Samen Dordt en Missie Dordt. Je werkt direct samen met coördinatoren en bent dienstbaar aan de uitvoerende kernteams.

Wat bieden wij?

 1. Een veelzijdige en uitdagende functie binnen een unieke diaconale en missionaire organisatie.
 2. Samenwerking met enthousiaste kernteamleden, stuurgroepleden en de directeur-bestuurder.
 3. Volop ruimte voor eigen inbreng en tegelijkertijd strategische begeleiding en coaching.
 4. Een jaarcontract voor 16 uur per week met ruimte voor uitbreiding en intentie tot verlenging.
 5. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk vanaf salarisschaal 7.

 

Wie ben jij?

 1. Je bent belijdend christen en lid van een kerk of geloofsgemeenschap in Dordrecht of omgeving.
 2. Je onderschrijft onze integrale missie en visie en bent in staat om die uit te dragen.
 3. Je bent een voorstander van brede samenwerking tussen kerken, overheid en relevante actoren.
 4. Je hebt een dienstverlenende instelling en bent bereid om een ‘tweede mijl’ te gaan.
 5. Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.
 6. Je hebt een goed analytisch vermogen, bent ordelijk, nauwkeurig en stressbestendig.
 7. Je hebt goede organisatorische vaardigheden.
 8. Je bent ICT-vaardig (hebt voldoende kennis van en ervaring met MS Office).
 9. Je bent bereid incidenteel buiten kantoortijden te werken.
 10. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau

 

Wat zijn je taken?

 1. Coördineren van alle in- en extern gerichte communicatieactiviteiten, zoals flyers, posters, nieuwsbrieven, persberichten, sociale media, beheer website.
 2. Opstellen en redigeren van o.a. persberichten en nieuwsberichten voor de website en diverse media en het maken van presentaties en verslagen voor diverse doeleinden.
 3. Stimuleren, faciliteren en coördineren van de brede vrijwillige inzet vanuit de kernteams en de stuurgroepen (met praktische ondersteuning zorgen dat deze inzet optimaal tot zijn recht komt).
 4. Voorbereiden van notities, rapportages en verslagen door het opvragen, ordenen, selecteren, bewerken en verwerken van relevante informatie (vanuit de kernteams en de stuurgroepen).
 5. Notuleren van bijeenkomsten, maken van verslagen en/of samenvattingen en ondernemen van acties die nodig zijn om de gemaakte afspraken te bewerkstelligen.
 6. Beoordelen van inkomende stukken op het belang van overleg of besluitvorming en waar mogelijk afhandeling (bijv. correspondentie van kerken, overheid, instanties).
 7. Uitvoeren van diverse secretariële werkzaamheden, zoals het opzetten en bijhouden van een relatiebeheersysteem (met gegevens van o.a. kerken, overheid, instanties).
 8. Ondersteunen van voorlichting en fondsenwerving, bijvoorbeeld middels het opstellen van fondsenwervende teksten, bedankbrieven, enzovoorts.

De uitvoering van je taken doe je niet alleen, maar in samenwerking met vrijwilligers uit de kernteams, stuurgroepleden en de vrijwilligers voor bijvoorbeeld de vormgeving en het website beheer.

Interesse?

Stuur een mail met je CV en sollicitatiebrief t.a.v. dhr. W.B. (Wiebe) van Horssen (bestuurder van de stichtingen Samen Dordt en Missie Dordt) naar het secretariaat van Samen Dordt via het email adres secretariaat@samendordt.nl.

Voor eventuele vragen over de functie kun je contact opnemen met Wiebe via het email adres bestuurder@samendordt.nl of telefonisch via het nummer 06-28196630.

 

We ontvangen graag uiterlijk woensdag 10 november 2021 je reactie. Op vrijdag 19 november 2021 vinden overdag de sollicitatiegesprekken plaats. De geselecteerde kandidaten worden daarover geïnformeerd op maandag 15 november 2021.

[1] Beide stichtingen worden bestuurd door de stichting Dordt Integraal. Kenmerkend is het verbinden, stimuleren en ondersteunen van respectievelijk diaconale en missionaire initiatieven op het eiland van Dordrecht. Met gebundelde krachten dragen we bij aan de bloei van de stad. Ga voor meer informatie naar onze websites en download het beleidsplan.