Nieuwsberichten

Unieke samenwerking Zondagavondzang in De Prinsemarij

Vanaf zondag 10 oktober kunnen bewoners, omwonenden, jongeren en ouderen in De Prinsemarij te Krispijn genieten van het resultaat van een unieke samenwerking met Missie Dordt. Vanaf het Woonplein zal vanaf dan elke tweede zondag van de maand drie kwartier gezongen worden door iedereen die daar aan mee wil doen. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom.
Lees meer

Samenwerking

Het zingen in De Prinsemarij is een initiatief is van het project Zondagavondzang onder de koepel van Missie Dordt. Bestuurder Wiebe van Horssen: “De samenwerkende kerk Hervormd Krispijn deelde het verlangen om meer dienstbaar te zijn aan de wijk. Vanuit dat verlangen is contact gezocht met De Prinsemarij, waar ook enkele gemeenteleden wonen. Dit heeft geleid tot deze mooie samenwerking.”

Activiteitenbegeleiding

Ook de activiteitenbegeleiding van het Spectrum is enthousiast over het nieuwe initiatief. “Op zondagen zijn er geen activiteiten in de Prinsemarij. Veel mensen zijn eenzaam en voor hen is de zondag een lange en stille dag. Het is mooi dat daar nu verandering in komt. Muziek bemoedigt en is voor veel mensen een hart onder de riem. Diverse bewoners zien nu al uit naar de eerste Zondagavondzang”

10 oktober

Zondag 10 oktober gaat de Zondagavondzang in De Prinsemarij van start. Er zal met pianobegeleiding als ondersteuning een brede keur aan christelijke liederen gezongen worden. Na afloop is er een moment van ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee. Vanaf 18.50 uur is er inloop, om 19.00 uur start het zangmoment. De organisatie hoopt jong en ouder te ontmoeten.

Zondagavondzang

De Zondagavondzang is een van de initiatieven van Missie Dordt. Al sinds de jaren 60 wordt er op diverse plaatsen in Dordt gezongen. Meer informatie daarover is op deze website te vinden.