Nieuwsberichten

Thuisblijvende ouders

In onze Jongerenbus ontmoeten we wekelijks veel jongeren. We delen ons leven met ze. We luisteren naar hun verhalen en lopen een stukje met ze op. We krijgen mooie en ontroerende verhalen te horen over hun thuissituatie, het leven in de wijk, school, ambities, land van herkomst, en veel meer. Soms gaan de gesprekjes iets dieper. We praten over leven na de dood, verlies en ziekte. Hierbij het verhaal over jongens die kwetsbaar waren door afwezigheid van hun ouders.
Lees meer

Thuisblijvende ouders


Mo en Achmed zijn regelmatig alleen thuis. Hun ouders bezoeken dan familieleden elders in de stad. Mo en Achmed zijn wat we noemen ‘kwetsbare’ jongens. Ze zijn gevoelig voor wat er op het plein gebeurt. Ze willen zich bewijzen en meedoen met andere jongens in de wijk. Zonder dat ze soms doorhebben dat ze door deze jongens worden gebruikt.
 
De ouders van Mo en Achmed zijn lieve mensen, maar zien niet altijd hoe hun zoons moeten overleven in de groep. Sinds wij met de Jongerenbus in de wijk staan, mogen wij stroom lenen vanuit hun huis. Elke week rollen wij ons verlengsnoer uit en is de bus voorzien van stroom.

Inmiddels hebben we goed contact met de ouders van deze jongeren. De vader laat mij  met trots zijn tuin zien. De moeder neemt mijn (vrouwelijke) vrijwilliger in vertrouwen als ze opvoedingsvragen heeft. De ouders zijn op de dagen dat wij met de Jongerenbus in de wijk staan, nu altijd thuis.