Nieuwsberichten

Terugblik op inspirerende nieuwjaarsbijeenkomst

Livestream met inspiratieprogramma en lezing Stefan Paas

Op 18 januari kwamen zo’n 100 mensen uit diverse kerkgemeenschappen in Dordrecht samen voor een bijzondere inspiratie- en nieuwjaarsbijeenkomst, georganiseerd door Dordt Integraal, de bestuursorganisatie van Missie Dordt en Samen Dordt. Lees het verslag en/of kijk de livestream terug.
Lees meer

De avond begon met de première van de promotiefilm van Missie Dordt, waarna de directeuren, Wiebe van Horssen van Missie Dordt en Elly van Wenum van Samen Dordt, het woord namen. Het thema “Vrede op aarde” werd ingeleid met een lezing uit Mattheüs 5 over vredestichters. Wiebe en Elly deelden beiden hoopvolle verhalen uit de praktijk, waarin zij God aan werk zien. Dit werd gevolgd door het samen zingen van psalm 72:6 “De stad mag groei en bloei beleven zoals een frisse plant.”

Vervolgens nam Stefan Paas ons mee in zijn gedachtegang over integrale missie aan de hand van zijn nieuwe boek “Vrede op aarde”. Hij inspireerde ons met zijn inzichten over de relevantie van geloof in de hedendaagse samenleving.

Na afloop was er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij ook de Nieuwjaarskrant van Missie Dordt en Samen Dordt werd uitgedeeld.

Met ruim 100 aanwezigen in de zaal en nog eens meer dan 100 kijkers via de livestream, kunnen we terugkijken op een zegenrijke, verbindende en inspirerende avond. Voor wie de avond gemist heeft, is het nog steeds mogelijk om deze terug te kijken via het YouTube kanaal van de Kandelaarkerk.