Nieuwsberichten

Nacht van gebed – Safe the date – 4 juni

Nacht van gebed Ook in 2021 zal er vanuit Open Doors de Nacht van gebed worden georganiseerd. Aan de jaarlijkse Nacht van Gebed doen veel christenen in ons land en in Vlaanderen mee. Daarnaast werken tal van kerken mee aan de Zondag voor de Vervolgde Kerk.
Lees meer

Tijdens de Nacht van gebed is er speciaal aandacht voor onze vervolgde broeders en zusters wereldwijd. Vanwege het coronavirus staan zij extra onder druk. Nu zij als gevolg van het virus de diensten niet of nauwelijks meer kunnen bezoeken, heeft de vervolgde kerk onze gebeden meer dan ooit nodig.

Open Doors zet zich wereldwijd in voor steun en gebed aan de vervolgde kerk. De organisatie is vooral bekend door de Ranglijst Christenvervolging. In dit toonaangevende jaaroverzicht staat in welke vijftig landen christenen het zwaarst vervolgd worden. Naar schatting 260 miljoen christenen lijden onder verdrukking, vervolging, geweld en achterstelling. De Ranglijst Christenvervolging is tevens een belangrijke graadmeter voor de godsdienstvrijheid in de wereld.

Vorig jaar was deelname aan deze activiteit via een livestream mee te beleven, hoe dat dit jaar zal zijn is helaas nog niet te zeggen. Voor nu is de oproep om de datum van 04 juni in jouw agenda te reserveren, zodat we met zoveel mogelijk mensen onze vervolgde broeders en zusters in gebed kunnen ondersteunen. Zodra er meer duidelijk is, zullen we meer informatie geven.