Nieuwsberichten

‘Oh my Lord, what a time’ bracht het publiek in beweging tijdens het Feest van Hoop op de Dordtse Energiekade

DORDRECHT – Met drie programma’s vol hoop, perspectief en verbinding sloot Missie Dordt afgelopen zondag de Dordtse Feesten op de Energiekade af. Ruim 700 mensen namen deel aan het feest door zelf vanaf het podiumschip een bijdrage te leveren of vanaf de tribune te genieten van de rijke diversiteit aan optredens.
Lees meer

Hemelse momenten
Door het speciaal voor dit feest opgerichte projectkoor werd tot drie keer toe het swingende ‘Oh my Lord, what a time’ ten gehore gebracht. ,,Misschien vat dit lied ons feest wel het beste samen,”  aldus Wiebe van Horssen van de stichting Missie Dordt. ,,We beleefden samen hemelse momenten op deze uiteindelijk stralende dag. Terwijl tijdens de soundcheck de regen nog met bakken uit de lucht viel, brak tijdens de optredens de zon steeds weer door. Een cadeautje van boven.”

Voor iedereen
,,We wilden een feest van hoop organiseren voor iedereen,” vertelt van Horssen. Dat is de organisatie zeker gelukt. Alle generaties waren aanwezig. Jongeren en ouderen, groepjes vrienden of hele gezinnen, en vooral veel kinderen tijdens het 4kids programma. Ze hebben zichtbaar genoten van het feest. ,,Het is fantastisch om na zo’n lange tijd weer met een grote groep verantwoord bij elkaar te kunnen komen om te zingen.” Ook voor de artiesten, die de achterliggende anderhalf jaar nauwelijks voor publiek konden optreden, was het een feestje.

Hoopvol
Van Horssen vindt het gaaf dat er ook ruimte is gemaakt voor een christelijke invulling op de Energiekade tijdens de Dordtse Feesten. ,,We willen als kerken en geloofsgemeenschappen bijdragen aan de Dordtse samenleving. Het is mooi om te laten zien dat je onderdeel bent van een groter geheel. In dit geval de Dordtse Feesten. Het geloof geeft ons hoop en kracht ongeacht omstandigheden. Dat is iets waarvan we zingend mochten getuigen.”

Marcel en Lydia Zimmer
Het echtpaar Marcel en Lydia Zimmer beaamt dat. Op de vraag: is er nog hoop, klinkt een overtuigend: ‘zeker, altijd’. ,,Al lijkt dat soms niet zo, al zijn de omstandigheden er niet naar, er is altijd hoop.” Marcel en Lydia zingen al ruim 30 jaar christelijke liederen voor jong en ouder. ,,Het is prachtig om weer buiten te zingen in alle vrijheid.” In het eerste programma zongen ze hoopvolle klassiekers, deels samen met het projectkoor onder leiding van Bert van der Weiden. In het kinderprogramma gingen ze dansend over het podium, waarbij ook een aantal keer met ‘Amazing Kids’.

Voorprogramma’s
De bijdragen van Dordtse bodem waren zeer divers. De vocalise van Rachmaninoff klonk prachtig over het water zoals vertolkt door zus en broer Jeanette Jelier en Johan den Hoedt. De piano-improvisatie van Peter de Gelder kwam goed uit de verf, evenals de zang van Rhodé Jelier die voor deze gelegenheid het lied Praat maar had uitgezocht. De band One New Man is een ware uitblinker met enkele tieners die speelden alsof ze al tientallen jaren ervaring hebben. ’s Avonds werd het voorprogramma gevuld met multiculturele bijdragen. Er kon worden meegezongen met de Band van Hoop, het Filipijnse vrouwenkoor en de bands van New Song en Op de Rots.

Break Free Worship
Break Free Worship verzorgde tenslotte met een combinatie van eigen liederen en covers een spetterend avondprogramma. Deze band heeft een geheel eigen klankkleur waarbij stevige basnoten en prachtige zang over de kade spoelden. Helemaal opgeladen door de hoopvolle klanken vanaf een prachtige boot aan de Energiekade vertrok het publiek ’s avonds richting huis en daarmee werden de Dordtse Feesten afgesloten. ,,Het Feest is voorbij, maar wat blijft, is de hoop”, aldus de organisatie.

Het projectteam, wat achter de schermen ontzettend veel werk verzet heeft, is dankbaar voor de bijzondere dag en ziet ernaar uit om op deze manier vaker uiting te geven aan geloof, hoop en liefde.