Nieuwsberichten

Kliederkerk feestelijk gestart

Op zondag 10 oktober gingen de deuren van de Beatrixschool wijd open voor de eerste viering van Kliederkerk in Dordt. Wel meer dan 50 kinderen kwamen enthousiast met hun ouders en andere familieleden naar binnen.
Lees meer

De organisatie van Kliederkerk kan terugkijken op een geslaagde start. De reactie van een van de deelnemers maakt duidelijk hoe geslaagd het was: ‘Ik ben blij dat er ook kansen zijn om op deze manier iets van geloof aan kinderen door te geven. Ons gezin heeft genoten, het was erg mooi om hier te zijn.’ Deelnemers geven aan zeker nog een keer te komen.

Dapper als David – Workshops

Vanaf 11 uur was het gezellig druk. Het thema van de viering was Dapper als David. Met dit thema gingen de gezinnen eerst aan de slag aan de hand van workshops. Kinderen en gezinnen konden proberen of ze Goliath konden omgooien en ze konden aan de gang met verf. Er werden estafettes gelopen, er werden katapulten gemaakt en er was nog veel meer te doen.

Viering

Op die manieren werd al kennisgemaakt met het Bijbelverhaal van David en Goliath. Alle creatieve uitingen kregen hun toepassing in de gezamenlijke viering die daarna werd gehouden. Opnieuw werd duidelijk hoe de grote en sterke Goliath het onderspit moest delven tegen de jonge dappere David die op God vertrouwde. De viering werd afgesloten met het zingen van ‘Ik ben dapper, dapper, dapper, net als David’.

Maaltijd

Tenslotte was er tijd om elkaar als deelnemers en buurtgenoten beter te leren kennen. Door vrijwilligers was er een maaltijd klaargemaakt en zo werd er van een flinke stapel pannenkoeken genoten.

Van harte welkom bij de volgende viering op 12 december! Noteer deze viering alvast in je agenda en neem dan ook je buren en je vrienden of vriendinnen mee.

Wil jij je ook inzetten voor de Kliederkerk in Dubbeldam? We kunnen altijd extra vrijwilligers gebruiken. Er zijn veel vormen van vrijwilligerswerk mogelijk. Enkele voorbeelden van taken zijn:

  • Mensen welkom heten;
  • Inkopen doen;
  • Meehelpen met koken of bakken;
  • Een Bijbelverhaal vertellen;
  • Een workshop leiden;
  • Er ‘zijn’.

 

Vul het contactformulier in voor meer informatie en om je aan te melden.