Nieuwsberichten

Kerstactie voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis

Missie Dordt komt met een kerstactie voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis als vervolg op het stiltecentrum van Licht voor Dordt. In de periode van zondag 19 december t/m zondag 2 januari komt er een mobiel stiltecentrum op de parkeerplaats voor het ASZ van waaruit we mensen hopen te bemoedigen. Juist ook nu willen we mensen een hart onder de riem steken en de zorgsector laten zien dat we na bijna 2 jaar corona nog steeds voor 100% achter hen staan.
Lees meer

Licht voor Dordt
In april 2020 opende het coronahulp initiatief Licht voor Dordt een mobiel stiltecentrum voor het ASZ. Een plek waar mensen even op verhaal konden komen. Meer dan 15.000 rozen werden uitgedeeld ter bemoediging voor bezoekers, patiënten en personeel. Bijzondere ontmoetingen vonden plaats. Meer dan 150 vrijwilligers hebben zich toen ingezet.

Kerstactie
Missie Dordt heeft besloten om in deze ‘donkere dagen’ rondom Kerst opnieuw present te zijn voor het ziekenhuis. Juist nu er weer heel veel corona patiënten binnenstromen en alle vormen van zorg in het ziekenhuis onder druk komen te staan. Deze keer zijn we aanwezig op de parkeerplaats met een mobiele ontmoetingsplek van waaruit kerstattenties worden uitgedeeld met een mooie kaart met het lied: “Je draagt het niet alleen.”

Shifts
De bemoedigingsactie rondom de kerstdagen staat gepland voor de zondagen 19 december en 2 januari, woensdagen 22 en 29 december en vrijdagen 24 en 31. Voor de bemensing van de woensdagen en vrijdagen zoeken wij per dag nog 8 vrijwilligers, namelijk twee personen per shift van 10.00-12.00, 12.00-14.00, 14.00-16.00 en 16.00-18.00 uur.

Vrijwilligers
Vrijwilligers volgen de vrijwilligersinstructie en kunnen zich per email aanmelden bij Riëtte Bunk via secretariaat@missiedordt.nl of 06-23797771. Het secretariaat maakt een account aan in toprooster.nl. Vervolgens krijg je een mail waarmee je je wachtwoord kunt instellen en jezelf als vrijwilliger kunt inroosteren.

Coördinator
Coördinator van het vrijwilligerscentrum is Ad Euser die verantwoordelijk is voor het openen om 10.00 uur en sluiten om 18.00 uur. Vrijwilligers kunnen bij vragen en/of opmerkingen contact opnemen met Ad via ad_euser@hotmail.com of 06- 26078348.

Sponsoring
Voor deze actie maken wij gebruik van toprooster.nl. Dit online rooster wordt ons gratis ter beschikking gesteld door TopRooster. Hét digitale online roosterprogramma.