Nieuwsberichten

Het mes in de wijk

In onze Jongerenbus ontmoeten we wekelijks veel jongeren. We delen ons leven met ze. We luisteren naar hun verhalen en lopen een stukje met ze op. We krijgen mooie en ontroerende verhalen te horen over hun thuissituatie, het leven in de wijk, school, ambities, land van herkomst, en veel meer. Soms gaan de gesprekjes iets dieper. We praten over leven na de dood, verlies en ziekte. Hierbij het verhaal over het mes in de wijk.
Lees meer

Het mes in de wijk! 🗡️


Vanavond was een prachtig moment! Onze wijkagent Elvis kwam even buurten met een nieuwe collega. Onze jeugd op het Houthavenplein vinden dat natuurlijk maar wat interessant! Vragen, vragen en nog eens vragen en net zoveel antwoorden.

Toen de heren in blauw net vertrokken waren, kwam er ineens een gesprek op gang over wapens. Eén van de jongens moest iets kwijt. Jawel, hij had een heus mes gevonden! Maar hij had het vanuit angst direct weggegooid. Door de gesprekken besefte hij hoe het mes nog van belang kon zijn.
Terwijl jongerenwerker Annemiek wijkagent Elvis over dit nieuws heeft gebeld, is jongerenwerker Henry met de jongens naar de plek gegaan waar het mes was weggegooid. De jongens hebben trots het mes bij Elvis, onze wijkagent, ingeleverd. We zijn hartstikke trots op deze jongens!