Nieuwsberichten

Het feest van de Koning

Bij de Superkids van 17 april hebben we als thema ‘het feest van de Koning’ omdat het bijna koningsdag is. Alle vrijwilligers zijn verkleed als prinses of koning. En er komen zo’n 31 prinsen en prinsessen op ons feest af. De zon schijnt, wat het extra feestelijk maakt! We hebben een echte troon met een rode loper er naartoe. We werken weer met een circuit. De kinderen uit de verschillende wijken hebben allemaal een eigen starttijd, zo spreiden we het aantal kinderen. Er is een koninklijk voetbalspel. De prinsessen kunnen hun nagels laten lakken en de prinsen een tattoo laten zetten. In een koets (een kruiwagen) kunnen de kinderen ringsteken, ook is er een spijkerpoepspel en wordt er een koninkijke cupcake versierd. Maar natuurlijk willen we de kinderen ook een boodschap meegeven. Dit doen we binnen, bij de troon.
Lees meer

Koning Jezus

We praten over wie een koning eigenlijk is. Jezus is ook een Koning, alleen wisten niet alle mensen dat. Jezus wilde voor ons de vijand verslaan. Jezus houdt niet van verdriet, pijn, ziekte en verdriet. Hij kwam om dat alles weg te doen. En dat heeft Hij al gedaan. Hij wil dat we van elkaar houden, dat we zorgzaam zijn voor elkaar, dat we eerlijk zijn en dat we genieten van alle mooie dingen. Dat Koninkrijk is er al een beetje. Soms merk je daar al hele mooie dingen van. Maar Koning Jezus heeft ook beloofd dat Hij terugkomt om Zijn Koninkrijk helemaal af te maken. 

Een van de meisjes die er bijna altijd is, vertelt dat ze jarig is. We maken snel een verjaardagstasje voor haar en zingen haar nog toe met de leiding. Bij het naar huis gaan krijgen alle kinderen nog een feesttoeter mee met daarop de datum van de volgende Superkids: zaterdag 29 mei. Het was een geslaagde, zonnige middag! 

Meedoen

Wil jij misschien meer horen over Jezus? Je hoeft er niets ingewikkelds voor te doen. Laat ons weten dat je mee wilt doen door een mailtje te sturen naar superkids@missiedordt.nl Je bent van harte welkom!