Nieuwsberichten

Global Leadership Summit – leiderschapsconferentie met wereldwijde impact

Dit jaar ook in de Drechtsteden! Putten, oktober 2021 - Gezond leiderschap is van groot belang voor de vitaliteit van kerken en organisaties, en de mate waarin zij invloed hebben op haar omgeving. Om leiders te inspireren en de mogelijkheid te bieden hun visie aan te scherpen en hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, organiseert Stichting Opwekking jaarlijks de Global Leadership Summit (GLS) op verschillende locaties in het land.
Lees meer

Wat is de GLS

De GLS is een tweedaagse leiderschapsconferentie die wereldwijd plaatsvindt in meer dan 145 landen. Met zo’n 400.000 bezoekers is de GLS één van de grootste leiderschapsseminars ter wereld. Topsprekers uit kerk, samenleving, wetenschap en bedrijfsleven – dit jaar o.a. Craig Groeschel, Juliet Funt, dr. Henry Cloud en Rich Wilkerson Jr. – delen via videoprojectie hun best lessons. Naast de toespraken wordt een belangrijke plek ingeruimd voor reflectie en praktische toepassing in kleine groepen.

Actuele thema’s

Kenmerkend voor de Global Leadership Summit is de keuze voor actuele thema’s die in deze veeleisende tijd relevant zijn voor leiders. De vier leiderschapsthema’s die dit jaar aan de orde komen, zijn proactief leiderschap, emotionele duurzaamheid, persoonlijk leiderschap en het nemen van risico’s.

Facts & figures

  • Wereldwijd: 145+ landen en 60+ talen
  • Voor iedereen die betrokken is bij leiderschap
  • Voor iedereen die van invloed wil zijn in zijn of haar omgeving
  • Sprekers van topklasse
  • Best lessons in leiderschap, doorweven met christelijke/Bijbelse principes
  • Netwerken en relaties bouwen met lokale leiders

 

Data & locaties

De Global Leadership Summit seizoen 2021/2022 vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 november (dag 1 – identiek programma) en op vrijdag 28 en zaterdag 29 januari (dag 2 – identiek programma). Vanaf de centrale locatie in Apeldoorn wordt het programma via livestream aangeboden op meer dan tien hostlocaties in Nederland, waaronder vrijdag 12 november Evangelische gemeente Jozua in Dordrecht. Vrijdag 28 januari Nehemia Ministries in Zwijndrecht.

Uitnodiging en interviewmogelijkheden
We willen u van harte welkom heten om de GLS of een deel daarvan bij te wonen. Om zelf opnieuw of voor het eerst geïnspireerd te raken door de lessen en inzichten van onderzoekers en wetenschappers, voorgangers en zakenmensen. Het is ook mogelijk om in de aanloop of tijdens de conferentie met Ruben Flach, directeur van stichting Opwekking te spreken over zijn visie op (christelijk) leiderschap.

 

Stichting Opwekking

In Nederland is de organisatie van de GLS in handen van Stichting Opwekking, die daardoor mede vormgeeft aan een het bouwen aan goed en gezond leiderschap in Nederland, een van de speerpunten uit haar visie. Het is ons verlangen als Opwekking dat de (lokale) kerk meer zichtbaar wordt, en dat christenen zich meer bewust worden van de invloed die zij op hun omgeving kunnen hebben. Daarbij is het van groot belang dat leiders zich blijven ontwikkelen; alleen dan kunnen we op een gezonde manier leidinggeven en mensen meenemen in hun ontwikkeling.