Nieuwsberichten

Even voorstellen – dirigent projectkoor

Dordtse dirigent Lambertus van der Weiden nog altijd vol inspiratie. Veertig jaar is hij dirigent in Dordrecht maar hij is nog lang niet klaar met muziek maken. “ Als zingen voelt als ademen ” is zijn motto en ook dat van de twaalf zangers in het Close Singers Ensemble ( CSE) dat hij ruim 5 jaar geleden oprichtte samen met Hanneke Reinink-Flach. Bert: “ik ben op mijn achtste jaar begonnen op de muziekschool. Ik zat vier jaar op orgelles en studeerde acht jaar klassiek piano. Daarna deed ik de 3-jarige opleiding koordirectie van SNK in Kijkduin samen met Martin Zonnenberg en Sjaak Kazen.”
Lees meer

Zang en koren:

Op mijn zeventiende jaar leidde ik Gospelkoor New Live.  Tijdens die periode heb ik mijn opleiding gedaan. Daarna heb ik Gospelgroep Obadja opgericht en 13 jaar heel fijn gezongen. In dezelfde periode stond ik ook voor het grote koor van de Baptistenkerk te Dordrecht.

Na die periode werd ik dirigent van een gereformeerd Kerkkoor en heb daar met veel liefde ook 13 jaar gezongen en gespeeld. Tevens in mijn woonwijk een Gospelkoor op gericht genaamd Sjofar en daar heb ik 27 jaar intensief mee gewerkt.

Om wat meer diverse muziekstijlen te zingen startte ik een klein koor genaamd Chorale met getrainde zangers.

Omdat ik zelf ook graag zing zijn we Kwintet Vijf in Een gestart met vrienden en daarmee hebben we ruim 17 jaar 5-stemmig opgetreden in Nederland.


 

 

 

Wat is zingen en piano begeleiden voor een koor of ensemble toch een geweldige passie die je samen mag uitvoeren voor een luisterend publiek.

Al die jaren heb ik voor diverse koren gestaan en ben overdag met veel plezier als Telecom consultant werkzaam.

Ik zie uit naar het zingen met al die mensen die zich hebben opgegeven voor het projectkoor van Feest van Hoop!

Bert