Nieuwsberichten

Een nieuw gezicht: Anne van den Berg

Kennismaken met de bureaumedewerker van Missie Dordt en Samen Dordt

Een Dordtenaar die met haar nieuwe werk graag iets gaat doen voor haar stad. In februari start Anne van den Berg als bureaumedewerker van Missie Dordt en Samen Dordt.
Lees meer

Vrijwilligers faciliteren
Anne zal vanaf februari op maandag en donderdag aan de slag gaan op haar nieuwe werkplek, het kantoor aan de Vijverplantsoen. Het tekenen van het arbeidscontract had een feestelijk Dordts tintje: er werd een heerlijk Brokking-gebakje gegeten. Ze gaat samenwerken met onder andere Elly van Wenum en Wiebe van Horssen. Als bureaumedewerker zal zij vrijwilligers faciliteren en zich bijvoorbeeld bezighouden met verschillende communicatie-activiteiten. De afgelopen 9,5 jaar werkte Anne bij Stichting Ontmoeting in Houten als o.a. HR adviseur. Haar reistijd van 50 minuten autorijden zal veranderen in 10 minuten fietsen. Maar haar werk heeft een overeenkomst; het afstemmen van mensen die beschikbaar zijn voor de kwetsbare medemens.

Praktisch bezig zijn
Missie Dordt kent Anne van de zondagavondzang, de vrouwenochtenden en de evangelisatiekraam. Daarnaast is zij betrokken bij Cypressa, een vrijwilligersorganisatie die in Malawi het lokale bouwteam ondersteund. Met diverse Dordtse kerken wordt er samengewerkt in het praktisch christen zijn. Dat is ook wat Anne aanspreekt bij haar nieuwe baan. De focus ligt bij Missie Dordt op wat de christenen samenbindt, het geloof in Jezus. Evangeliseren is voor Anne niet een activiteit met woorden, maar juist de daden staan centraal. Daarom wil ze als christen praktisch bezig zijn met haar geloof door beschikbaar te zijn voor anderen. ‘Eerst kende ik Missie Dordt alleen maar van de marktkraam en broodnodig, inmiddels weet ik dat er veel meer gebeurd door alle vrijwilligers die samen actief zijn voor de stadsgenoten.’

In Afrika
Tien jaar geleden was Anne voor een jaar in Afrika en bemoedigde straatjongeren en aidspatienten vanuit de Bijbel. Daarna was Anne actief bij de kinderbijbelclub van de evangelisatiepost in Gent. Kinderen uit achterstandswijken hoorden daar van Jezus’ liefde. Momenteel is ze actief in het jeugdwerk van de christelijke gereformeerde Singelkerk.

Dordtse binnenstad
Anne (33 jaar) is moeder van Lieke en Marijn en met haar man Jaco en kinderen woont ze in Sterrenburg. Een manier van ontspannen is creatief bezig zijn achter de naaimachine en het lezen van boeken. Daarom is een favoriete plek van haar Present, de boeken- en cadeauwinkel aan de Voorstraat-West. Een bezoekje aan de theewinkel aan de Nieuwstraat of het snuffelen bij BlueBird in de Backyard, is ook vaste prik voor Anne. Ze geniet erg van de Dordtse binnenstad met de oude havens en de Grote Kerk. Als gezin fietsen ze vaak door de polder of wandelen even langs de rivier. Anne kijkt er naar uit om niet alleen in Dordrecht te wonen, maar ook in deze prachtige oude stad samen te werken met alle vrijwilligers en betrokkenen van Samen Dordt en Missie Dordt.