Nieuwsberichten

Aankondiging Dordtse Kroonbede 2021

Op maandag 20 september 2021 om 20.00 uur vindt in de Augustijnenkerk (Voorstraat 216) de vierde Dordtse Kroonbede plaats. Tijdens deze interkerkelijke gebedsbijeenkomst voorafgaande aan Prinsjesdag zijn er momenten van voorbede voor voor Onderwijs, Geestelijke Gezondheidszorg en Overheid.
Lees meer

Wat is de Kroonbede?

Sinds het jaar 2000 wordt in Den Haag op de dinsdag voor Prinsjesdag de jaarlijkse Kroonbede georganiseerd. Dit is een laagdrempelige interkerkelijke viering waar burgers en politici gezamenlijk bidden voor het komende regeringsjaar. Sinds 2018 is er een Dordtse variant die wordt gehouden in de Augustijnenkerk. Gezien de grote belangstelling van Dordtse burgers en politici wordt de Dordtse Kroonbede dit jaar opnieuw georganiseerd in Dordrecht.
 

Wie organiseert de Kroonbede?

De organisatie van de Dordtse Kroonbede ligt in handen van de Werkgroep Stadsgebed van Missie Dordt i.s.m. het Platform Dordtse Kerken. De Werkgroep Stadsgebed is in 2003 ontstaan vanuit het Evangelisch Contact Dordrecht en inmiddels uitgegroeid tot een krachtig interkerkelijk netwerk met verschillende bijeenkomsten door de jaren heen. Zo organiseert de werkgroep de jaarlijkse Week van Gebed, Nacht van Gebed, Straten van Gebed en Samen Luisterend Bidden.

 

Hoe kan je aanmelden?

Meld je aan voor de Dordtse Kroonbede 2021 door je naam en het aantal personen te mailen naar stadsgebed@missiedordt.nl. Je bent van harte welkom!