Nieuwsberichten

Digitaal Alpha? Yes we can!

In Dordrecht worden door het Alhpateam van Missie Dordt door het jaar heen diverse cursussen gegeven voor mensen die belangstelling hebben voor het geloof. Wil je ook zo'n cursus gaan geven of overweeg je om er een te volgen? Lees dan hieronder de ervaringen van Alpha-cursist Eline den Hartog.
Lees meer

Daar zaten we dan op woensdagavond om 20:00 uur achter onze schermpjes. Klaar voor de eerste Alpha-avond van de Kruiskerk.

Eerst misschien nog wat ongemakkelijk, want een online Alpha cursus hoe zou dat gaan? En wat voor mensen hadden zich hiervoor opgegeven? Maar al snel was, dankzij de leuke openingsvragen van Kees-Jan, die de leiding had, het ijs gebroken.

Ik vond de avonden ontzettend inspirerend en leerzaam. En heel eerlijk van tevoren had ik niet verwacht dat je ook digitaal een band kan krijgen met mensen die tot een paar maanden geleden nog vreemden voor je waren. Dankzij de mooie en open gesprekken leerden we elkaar steeds beter kennen. En misschien is het digitaal soms nog wel nét wat makkelijker om je verhaal te delen of je mening te geven. Veilig vanaf de bank in je eigen huis. Al scheelde het natuurlijk ook dat wij een erg leuke groep hadden ;-).

Ik kan het iedereen aanraden. Wat je achtergrond ook is. Of je er nu weinig vanaf weet of juist met het geloof bent opgegroeid. Je wordt op een positieve manier aan het denken gezet en gaat weer eens door een andere bril naar dingen kijken. Echt een aanrader dus. Zelfs digitaal. Dan kun je lekker in je joggingbroek vanaf de bank meedoen zonder reistijd. Alhoewel je dan natuurlijk wel het lekkere eten mist. Dus wij hebben wel afgesproken om dat nog een keer in te gaan halen ;-).

Groetjes!

Eline den Hartog

Overweeg jij ook een Alpha-cursus te gaan volgen? Of wil je wat meer informatie over de cursussen die gegeven worden? Stuur dan een berichtje naar alpha@missiedordt.nl