Onze missie

Een klein moment met een grote impact. Door eenmaal per week een kop koffie te drinken en van mens tot mens een gesprek te voeren met onze vrijwilligers, voelen bewoners van de dag- en nachtopvang van het Leger des Heils weer dat zij er toe doen.

Koffie aan de deur bevordert ontmoetingen tussen christenen en deze bewoners. Door stadsgenoten te betrekken, weten zij dat er mensen zijn die naar hen omzien. Elk gesprek en elke kop koffie helpt bewoners uit hun isolement te komen.

Dienen in Gods Koninkrijk hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn, maar zit hem vaak juist in het kleine en eenvoudige.

Bart de Ruiter, persoonlijk begeleider Leger des Heils

Hoe doen we dat?

Onze koffiekar, bemand door twee vrijwilligers en uitgerust met koffiekannen en koeken, rijdt één keer per week door de gangen van de dag- en nachtopvang Leger des Heils aan het Kromhout in Dordrecht.

In één avond gaan we alle 58 kamers kamers langs. Terwijl de bewoners genieten van koffie en koeken, geven onze vrijwilligers hen persoonlijke aandacht, waarbij gelijkwaardigheid centraal staat. Zo ontstaan ontmoetingen van mens tot mens, van hart tot hart.

Koffie met wat lekkers, zinvol contact en persoonlijke aandacht