Onze missie

Samen met kinderen én volwassenen ontdekken, vieren en eten. Samen in het voetspoor van Jezus leren gaan. Kliederkerk is volop kerk, maar dan anders. Op een creatieve manier ontdekken we de betekenis van Bijbelverhalen. Kliederkerk maakt verbinding tussen geloof en dagelijks leven.

De naam Kliederkerk is niet zomaar gekozen. Middenin de chaos van het bestaan is God aanwezig. Met al ons geklieder mogen we kerk zijn. Op verschillende manieren wordt een Bijbelverhaal (her)ontdekt. De aanpak is creatief. Een uniek programma voor gezinnen met kinderen, juist ook als je minder bekend bent met kerk en geloof.

Bekijk het filmpje over Kliederkerk

De place to be voor iedereen die het woord ‘kerk’ opnieuw wil uitvinden. Hier kun je met al je zintuigen ervaren wat geloven inhoudt, wie wil dat nou niet?

Hoe doen we dat?

De Beatrixschool in Dubbeldam zet de deuren open voor de Kliederkerk in Dordt. Tijdens het programma beleef je samen op een feestelijke en creatieve manier een Bijbelverhaal. Daarbij wordt gestimuleerd dat kinderen, hun ouders en andere volwassenen ook thuis geloof een plek geven.

Een Kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Kinderen en volwassenen nemen op een laagdrempelige manier deel aan de bijeenkomsten. Alle bezoekers doen actief mee. Ouderen en kinderen vormen op deze manier samen een nieuwe gemeenschap. Iedereen is welkom, je hoeft niet christelijk te zijn of naar een kerk te gaan.