Onze missie

Wij worden geraakt door problemen waar veel jongeren mee worstelen. We willen een inclusieve samenleving waarin alle jongeren hun weg weten te vinden. Dit kan door praktisch samen te werken, gedreven door liefde voor jongeren. Jong Dordt zet zich op een preventieve manier in voor kwetsbare jongeren. Wij bevorderen hun zelfredzaamheid, we bieden ze perspectief en we werken met hen aan een volwaardige plek in de samenleving.

Bekijk de reportage op RTV Dordt!

Wij vinden het belangrijk dat jongeren kansrijk, veilig, gezond en met plezier opgroeien.

Henry Schutte, coördinerend jongerenwerker

Hoe doen we dat?

Elke week ontmoeten we jongeren en kinderen in onze mobiele ontmoetingsplek. We gaan naar de pleinen en hangplekken in verschillende wijken in Dordrecht. We luisteren, doen spelletjes, gamen, knutselen. We trekken samen op en delen ons leven. Het gaat het over school, voetbal, toekomstdromen en soms ook over geloof.

Jong Dordt streeft naar de opzet van een vaste plek voor integraal jongerenwerk in Dordrecht. Een plek waar jongeren gewoon binnen kunnen lopen; waar groepsactiviteiten plaats vinden; waar jongeren ruimte krijgen om na te denken over de zin van het leven; waar ze praktische hulp en ondersteuning krijgen.

Nieuws

Activiteiten

Geen evenementen gevonden!

Volg ons op facebook