Nieuwsberichten

Terugblik E&R op de Staart

Feestweek van 6 t/m 13 augustus

Na een aantal coronajaren heeft het initiatief Evangelisatie & Recreatie (E&R) dit jaar van 6 t/m 13 augustus weer een volledig programma gedraaid. Dit keer voor het eerst vanuit de Petruskapel als de nieuwe uitvalbasis van Jong Dordt en het Staartlicht.
Lees meer

Het doel van deze week is om ondersteunend aan de lopende activiteiten, juist in de zomervakantie extra contacten op te doen. We zijn de week gestart op zaterdagavond met een buurtbingo in het Buurthuis de oude locatie, maar de rest van de week waren we te vinden in en om de Petruskapel aan het Plein 1940-1945, meer centraal in de wijk.

In de loop van de week steeg de temperatuur naar niveau hittegolf en het leek wel of de zegeningen met de temperatuur meestegen. De reacties van buurtbewoners rond de Petruskapel waren zeer bemoedigend. We hebben tal van activiteiten georganiseerd; bootcamp, vossenjacht, tuinentocht, spelletjesavond, creatieve middag, puzzeltocht, etc. Ook zijn we in deze week gestart met een kinderclub. Op drie ochtenden waren kinderen van de basisschool welkom om een knutselwerkje en spelletjes te doen en te luisteren naar een Bijbelverhaal.

Zoals gezegd, het meest bemoedigende was het feit dat we zo enorm welkom werden geheten op dit voor ons nieuwe deel van de Staart. Buurtbewoners waren enthousiast over onze aanwezigheid. En er zijn (nu al!) zinvolle relaties gelegd. Niet alleen op het sociaal culturele deel van ons werk, maar zeker ook op het inhoudelijke.

Bid u mee? Vanaf vrijdag 26 augustus organiseert Pioniersplek Staartlicht een kinderclub in de Petruskapel. Om de week zijn we aanwezig van 19:00-20:15. Daarnaast gaan we nadenken hoe we een vervolg kunnen geven aan alle mooie contacten die we hebben kunnen leggen.