Samen gaan voor jongeren!

Nieuwsberichten

Fiets de Tour d’Orange voor Staartlicht

Stap op zaterdag 16 september op de fiets voor jongerenwerk in Dordrecht

Op 16 september vindt de landelijke Tour d’Orange van Youth for Christ plaats. In Dordrecht doen we ook mee met deze actie. Er wordt gefietst over het eiland van Dordt om geld op te halen voor de pioniersplek op de Staart. Fiets jij ook mee?
Lees meer

Pioniersplek Staartlicht
Het doel van de Tour d’Orange is geld ophalen voor pioniersplek Staartlicht. Met het geld van deze actie wordt hert werk gesteund van de kinderclub, de tienerinloop en activiteiten gericht op de ouders van de kinderen en jongeren op de Staart.

Hoe werkt het?
Klik hier om je aan te melden voor deze actie. Op deze website kun je aangeven hoeveel kilometer je gaat fietsen en op wat voor fiets. Naast het aanmelden kun je via de link ook doneren. Dit kan door een fietser te kiezen en deze te sponsoren.

Meer informatie
Klik hier voor een video over de Tour d’Orange. Voor meer informatie over Tour d’Orange of over pioniersplek Staartlicht, neem contact op met staartlicht@missiedordt.nl

Onze missie

Licht, liefde en leven delen op de Staart. In deze volkswijk aan de rand van Dordrecht willen wij er zijn voor jongeren en buurtbewoners. Gedreven door naastenliefde bieden we Staartenaren een luisterend oor, aandacht en perspectief. Hierbij kiezen we een integrale aanpak. Wij vinden het belangrijk om actief aanwezig te zijn en jong en oud(er) met elkaar te verbinden. We moedigen buurtbewoners aan naar elkaar om te zien en laten hen kennismaken met de boodschap van Gods liefde. Zo mogen we samen bouwen aan een ‘betrokken buurtgemeenschap’ op de Staart.

Wij vinden het belangrijk dat jongeren kansrijk, veilig, gezond en met plezier opgroeien.

Henry Schutte, jongerenwerker

Hoe doen we dat?

Door elkaar te ontmoeten, of je nu jong of oud(er) bent. Tijdens de wekelijkse inloopochtend op woensdag is iedereen welkom voor een gesprek, hulpvraag of gewoon om gezelligheid te zoeken bij mede-buurtbewoners. Om de week zijn er speciale jeugdavonden. Eerst beginnen we met een kinderclub, waarna de jongeren nog wat langer bij elkaar blijven voor de tienerclub.

Ook de ouders en andere buurtbewoners worden niet vergeten. Tijdens de kinderclub staat voor hen een kop koffie klaar, waardoor de jeugdavonden ook voor volwassenen een mooie gelegenheid zijn elkaar te ontmoeten. In de zomer zetten we de Staart nog eens extra in de schijnwerpers tijdens Zomerlicht. Een week waarin we met en voor de buurt activiteiten organiseren.

Jongerenwerk op de Staart

Iedere dinsdag vanaf 19.00u is er vrije inloop in de Petruskapel.

Iedereen is welkom voor een gezellig praatje met koffie & thee. Ook kinderen kunnen komen knutselen en jongeren zijn welkom om lekker te kunnen chillen. De jongerenbus staat klaar bij mooi weer en anders staat de Petruskapel open.

 

Eens per twee weken op vrijdag van 15:30-17:00 uur.

Iedere twee weken op vrijdagmiddag organiseren we de Kinderclub@kapel in de Petruskapel (Plein 1940-1945).
Kinderen van 4-10 jaar zijn van harte welkom voor een middag vol leuke en educatieve activiteiten. Van spelletjes tot creatieve bezigheden, we zorgen voor een gezellige en leerzame omgeving waar kinderen samen kunnen komen en nieuwe vrienden kunnen maken.

 Wekelijks op donderdagochtend van 10.30-12.00 uur.

 Op donderdagochtend nodigen we buurtbewoners uit om gezellig binnen te lopen bij Koffie@kapel in de Petruskapel (Plein 1940-1945).
Geniet van een ontspannen sfeer, een kop koffie en een goed gesprek. Heb je vragen of wil je informeel bijpraten?
Dit is ook de perfecte gelegenheid voor de “potjescheck” – ontdek wat er speelt in de buurt.

Om de week op vrijdag van 18.00-20.00 uur

Om de week nodigen we op vrijdagavond tieners uit voor de Tienerclub@kapel  in de Petruskapel (Plein 1940-1945): Eten & Gezelligheid.
Tijdens deze avonden staat een smakelijke maaltijd klaar, waarbij tieners samen kunnen genieten van lekker eten en een informele sfeer. Het is een prima gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en te genieten van een ontspannen avond.
Bij de tienerclub kun je samen plezier hebben en kun je groeien in je geloof, interesses en vriendschappen.

Om de week op vrijdag van 19.00-21.00 uur 

Om de week organiseren we op vrijdagavond de Tienerclub@kapel in de Petruskapel (Plein 1940-1945): Geloof & Activiteiten.
Tijdens deze avonden richten we ons op inhoudelijke programma’s waarbij we praten over het geloof in God.
Van discussies tot interactieve sessies biedt de tienerclub een ruimte waar tieners niet alleen samen plezier kunnen hebben, maar ook kunnen groeien in hun geloof, interesses en vriendschappen.

Elke eerste zondag van de maand van 16:00-18:00 uur

Zondag@kapel: is een maandelijkse buurtkerk in de Petruskapel (Plein 1940-1945) waar we samen de bijbel lezen en activiteiten organiseren voor kinderen en tieners.
Na de viering nodigen we iedereen uit om te genieten van soep en broodjes. Dit is een speciale gelegenheid om samen te komen, te reflecteren en te genieten van gemeenschap.

Je bericht is verstuurd. Dankjewel! Je ontvangt een bevestiging in de mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!