Nieuwsberichten

Online training jeugdambtsdragers

Jong Dordt, initiatief van Missie Dordt, kreeg van de Protestantse Kerk de uitnodiging voor een online training voor jeugdouderlingen en -diakenen. Graag delen we deze uitnodiging!
Lees meer

In deze training wordt ingegaan op je roeping, taak en verantwoordelijkheid als jeugdambtsdrager. Je verdiept je, samen met de docent en medecursisten in jouw specifieke rol en bekijkt hoe die zich verhoudt tot vrijwilligers en kerkenraadsleden.

 

Opzet en inhoud
De training wordt in mei gegeven op 3 maandagavonden (9 & 23 mei en 13 juni). Tijdens de 3 actieve online bijeenkomsten van elk 2 uur komen de volgende thema’s aan de orde:

  • Jij en jouw roeping en doelgroep
  • Jij en jouw kwaliteiten en taak
  • Jij en jouw opdracht in de praktijk


Verder wordt ingegaan op de vraag hoe je ervoor zorgt dat de jeugd in de gemeente de aandacht krijgt die ze verdient en hoe je hen verbindt met de rest van de gemeente.

Meer informatie?
Inschrijven kan tot 1 mei 2022, op de website van de Protestantse Kerk. De kosten voor de training bedragen €60,-. Achtergrondinformatie en werkmateriaal ontvang je voorafgaand aan de training per e-mail. Daarbij ontvang je ook de link om deel te kunnen nemen aan de Zoom-meeting.