Nieuwsberichten

Lancering Jong Dordt

Op woensdag 17 maart jl. lanceerden de jongerenorganisatie Youth for Christ en de missionaire organisatie Missie Dordt het initiatief Jong Dordt. In aanwezigheid van de wijkagent, jongerenwerker, afgevaardigden van beide organisaties en jongeren uit de wijk, werd bij de mobiele ontmoetingsplek op het Houthavenplein een samenwerkingsovereenkomst getekend. “Wij vinden het belangrijk dat jongeren volop kansen krijgen om veilig, gezond en met perspectief op een mooie toekomst op te groeien”, aldus Bert van de Burgt (voorzitter van de Raad van Toezicht van Missie Dordt).
Lees meer

Henry Schutte is namens Youth for Christ al zo’n drie jaar actief als jongerenwerker in Dordrecht en zichtbaar enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen. “Wij hebben hart voor jongeren en worden geraakt door problemen waar veel jongeren mee worstelen. Gedreven door Gods liefde zoeken we jongeren op. We helpen hen groeien, bieden perspectief en werken met hen aan een volwaardige plek in de samenleving. Het is fantastisch om daarin de krachten te bundelen.”

De ondertekenaars van de samenwerkingsovereenkomst.

Wiebe van Horssen (bestuurder van Missie Dordt) beaamt dit. “Wij geloven als netwerkorganisatie in de kracht van samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, de lokale overheid, buurtinitiatieven en de Dordtse kerken. Juist ook in de coronacrisis hebben we vanuit het samenwerkingsverband Licht voor Dordt ervaren dat je meer bereikt als je de handen ineen slaat. Missie Dordt heeft een breed netwerk wat we graag inzetten voor preventief jongerenwerk. Jong Dordt is een welkome aanvulling op de huidige activiteiten. Al langer leefde de wens om meer te doen voor Dordtse jongeren die vaak buiten de boot dreigen te vallen.”

Aan ambities is er bij Jong Dordt geen gebrek. “Uiteraard blijven we jongeren opzoeken met onze mobiele ontmoetingsplek. Dat zit helemaal in ons DNA”, aldus Schutte. “We gaan wekelijks naar de pleinen en hangplekken in verschillende wijken in Dordrecht. We luisteren, doen spelletjes, gamen, knutselen. We trekken samen op en delen ons leven. Het gaat over school, voetbal, toekomstdromen en soms ook over geloof.”

Maar uiteindelijk wil Jong Dordt meer dan dat. Het initiatief streeft naar de opzet van een vaste plek voor integraal jongerenwerk in Dordrecht. Een plek waar jongeren gewoon binnen kunnen lopen; waar groepsactiviteiten plaats vinden; waar jongeren ruimte krijgen om na te denken over de zin van het leven; waar ze praktische hulp en ondersteuning krijgen. “We willen in Dordrecht de beste start voor iedere jongere en dromen van een plek die bruist van de activiteiten voor deze doelgroep”, aldus Van Horssen. De oprichting van Jong Dordt is een eerste stap om deze gezamenlijke ambitie waar te maken.