Dordtse Feesten

Op zondag 1 augustus 2021 klonk er vanaf de Energiekade in Dordrecht een hoopvol geluid. Als onderdeel van de Dordtse Feesten organiseerde Missie Dordt in samenwerking met diverse kerken het Feest van Hoop. Met verschillende landelijk bekende christelijke artiesten, muzikanten van Dordtse bodem en een projectkoor is het een mooi en divers feest geworden.

De gemeente Dordrecht organiseerde in deze zomer de Dordtse Feesten op de Energiekade en in het Wantijpark
(zie www.dordtsefeesten.nl). Het was bijzonder dat daar ook ruimte is gegeven aan Missie Dordt en samenwerkende kerken voor het organiseren van een Feest van Hoop.

Missie Dordt wil met de deelname aan de Dordtse Feesten getuigen van de christelijke hoop.

Eenheid en getuigen

Missie Dordt wil met de deelname aan de Dordtse Feesten uiting geven aan de interkerkelijke eenheid en getuigen van de christelijke hoop. De programma’s waren geschikt voor een breed publiek. Kerken en gelovigen konden participeren in het programma door mee te zingen in het projectkoor, een getuigenis te delen of een bijdrage te leveren aan het voorprogramma. 

Programmering

Het Feest van Hoop bestond uit drie programma’s die allemaal iets anders te bieden hadden. Wat de programma’s gemeen hebben is het bieden van hoop, perspectief en verbinding op een feestelijke locatie.

In het eerste programma stonden vooral bekende klassiekers centraal, gezongen door Marcel en Lydia Zimmer en hopelijk meegezongen door de menigte.

Het tweede programma was vooral gericht op de kinderen, opnieuw met Marcel en Lydia Zimmer.

De dag werd afgesloten met hoopvolle ‘praise’ begeleid door de band Break Free Worship.

Ieder programma had een voorprogramma met artiesten van Dordtse bodem, dat wil zeggen muzikanten uit diverse kerken, waaronder een Spaanse en Antilliaanse gemeenschap. Dat maakte het programma erg veelzijdig en voor iedereen leuk.
Ook was speciaal voor het feest een koor samengesteld. Iedereen die wilde kon meezingen in dit gelegenheidskoor.