Goed nieuws voor de stad

Avond over kerk en slavernij op 20 april

Christendom, kerk en slavernij: waar hebben we het dan over?

Wie zich wil voorbereiden op het Herdenkingsjaar Slavernijverleden kan 20 april terecht in de Grote Kerk. Daar vindt een thema-avond plaats over christendom, kerk en slavernij. De vraag die centraal is: ‘kerk en slavernij, waar hebben we het dan over?’.

 Het Reformatie Instituut Dordrecht (RID) organiseert de avond als proloog op het herdenkingsjaar slavernijverleden (1 juli 2023 – 1 juli 2024). Historicus Anthonie Golverdingen belicht de relatie tussen christendom en slavernij. Prof.dr. George Harinck gaat in op de rol van de protestantse kerk. Hij is betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek naar die rol dat momenteel plaatsvindt.  Rowan van der Stelt en Sidney Breidel belichten het koloniaal verleden van Dordrecht.

De bijdragen worden omlijst met bekende gospelsongs door het black gospelkoor van de Dordtse gemeente Christ Family Chapel International (CFCI) en orgelmuziek door Johan den Hoedt. CFCI is een internationale gemeente die actief betrokken is bij het werk van Missie Dordt. De bijeenkomst wordt ondersteund door Missie Dordt en de Vrienden van de Grote Kerk.

Meer informatie?
De avond op 20 april start om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte. Na afloop is er een hapje en drankje. Missie Dordt is met een standje aanwezig. Neem voor meer informatie over deze avond contact op met info@reformatieinstituutdordrecht.nl.

 

 

The event is finished.

Je bericht is verstuurd. Dankjewel! Je ontvangt een bevestiging in de mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!