Over Evangelisatie

Evangelisatie is een van de oudste initiatieven onder de koepel Missie Dordt. Al in 1940 stond er een evangelisatiekraam op de Dordtse weekmarkt, destijds nog op het Scheffersplein en bemenst door leden van de Gereformeerde en Hervormde kerk. Inmiddels heeft de kraam een vaste plek gekregen op de Sarisgang en wordt het werk door meerdere kerken gedragen. Maar nog altijd – al meer dan 80 jaar – lopen bezoekers van de markt langs de kraam en kunnen daar kennis maken met het evangelie via een gesprek, een informatiefolder of een gratis bijbel. Voor de kinderen is er altijd wel een kleurplaat, een ballon of een boekje op hun niveau.

Ook de straatevangelisatie groep is al jaren actief in de Dordtse binnenstad, op het Scheffersplein en later op het Statenplein, met destijds op de zaterdagmiddag zang en een spreker. De spreekwoordelijke zeepkist is inmiddels ingeruild voor een meer persoonlijke benadering, maar het werk blijft zich ontwikkelen. Het blijft een uitdaging om de interesse van het winkelend publiek te wekken en het evangelie aan hen door te geven.

Kernteam

Het evangelisatiewerk wordt gecoördineerd door
Marc Oskam (marktkraam) en Kees Cappon (straatevangelisatie).

Deelnemende kerken

Je stelt je kwetsbaar op door naar de mensen toe te komen, dus durven zij zichzelf ook kwetsbaar op te stellen naar jou. Ze merken dat jij wat hebt, en dat dit voor hen hetzelfde kan zijn.

Erick Tawjoeram, vrijwilliger bij straatevangelisatie