Nieuwsberichten

Open afstemming evangelisatie in Dordrecht

Maandag 15 april voor alle betrokkenen bij, en geïnteresseerden in, evangelisatie

Op maandag 15 april vindt een open afstemmingsbijeenkomst plaats voor iedereen die betrokken is bij, of interesse heeft in evangelisatiewerk in Dordrecht. Misschien loop je wel rond met het verlangen om deel te nemen aan evangelisatieactiviteiten in de stad. Elke week zijn er vrijwilligers actief op straat of op de zaterdagmarkt om het evangelie te verspreiden. Voel je vrij om aan te sluiten bij deze bijeenkomst om te ontdekken of dit werk bij jou past.
Lees meer

• Datum en tijd: maandag 15 april om 20.00 uur
• Locatie: Krooswijkhof (Singel 184)
• Programma: afstemming evangelisatie

Op de zaterdagmarkt staat marktkraam nr.1 met een tafel vol Bijbels en folders. Marktevangelisatie is een samenwerking tussen verschillende kerken in Dordrecht en is voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Misschien heb je de kraam al eens zien staan. Ze vertellen je graag wat ze daar doen.

“We zijn beschikbaar voor gesprekken, gebed, vragen en het delen van gedachten. We wijzen mensen op Jezus door met hen in gesprek te gaan over het geloof, maar ook door simpelweg een luisterend oor te bieden. De kraam is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Soms leidt een gesprek tot discussie over een pakkende stelling, soms wordt er gebeden om praktische hulp voor het dagelijks leven. Elke zaterdag staat er een team vanuit een andere kerkelijke gemeente in Dordrecht, in samenwerking met Missie Dordt. En wat zo mooi is… je ‘geeft’ niet alleen aan de mensen om je heen, je ‘krijgt’ ook zoveel terug door de gesprekken met verschillende mensen. Samen geloven we dat God onze hartelijke gesprekken, uitgedeelde Bijbels of eenvoudige gebeden wil gebruiken op Zijn tijd en op Zijn manier.”

Meedoen met jouw kerk
Wil jouw kerk of gemeente meedoen aan dit initiatief? We hopen nieuwe vrijwilligers en teams te verwelkomen die een dagdeel willen adopteren. Maak je geen zorgen als je het spannend vindt of niet weet wat je moet zeggen. Je staat er niet alleen voor en de ervaringen van andere vrijwilligers zijn positief. Beschikbaar zijn als een radartje in Gods Koninkrijk is echt al genoeg. Kom gerust eens langs om het zelf te ervaren!

Contact en info?
Voor meer informatie kun je terecht op de website missiedordt.nl/evangelisatie, een e-mail sturen naar marktkraam@missiedordt.nl, of telefonisch contact opnemen met Marc Oskam via 06-46676645.